Στη Βρετανία αναμένεται να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες οι τέως βασιλική οικογένεια, καθώς την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Windsor.

Όλα έτοιμα για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Όπως έγινε γνωστό η βασίλισσα Καμίλα θα ηγείται της βρετανικής βασιλικής οικογένειας συνοδευόμενη κι από άλλα μέλη, με την ανακοίνωση του Buckingham να αναφέρει την Άννα-Μαρία και τον Παύλο.

H τελετή διοργανώνεται από τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε ένδειξη της στενής φιλίας που διατηρούσαν οι δύο οικογένειες αλλά και της συγγενικής σχέσης, καθώς ο πατέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος Α', ήταν ξάδερφος του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππου. Επιπλέον ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα William και ο Φίλιππος βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Diana.



Της λειτουργίας θα χοροστατήσει ο ηγούμενος του Windsor, Αιδεσιμότατος Dr Christopher Cocksworth ενώ το ορθόδοξο σκέλος θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας.


Ο Παύλος έχει μία αρχοντιά πάνω του - Ομιλεί με μια ειλικρίνεια

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας μίλησε στο Πρωινό και τόνισε, ότι βρέθηκε με τον Παύλο και συζήτησαν τις λεπτομέρειες για το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Είχα επισκεφθεί την Ελλάδα, είχα μιλήσει και με τον πρίγκιπα Παύλο πριν δύο - τρεις εβδομάδες. Βρεθήκαμε μαζί, πήραμε πρωινό και συζητήσαμε λίγο τις λεπτομέρειες. Ένας ευγενέστατος, καλός άνθρωπος. Με τον πρίγκιπα μιλούσαμε στην ελληνική γλώσσα. Έχει ακόμα μία αρχοντιά πάνω του. Ομιλεί με μια ειλικρίνεια, μία ταπεινότητα θα έλεγα κι αφού είναι οικογένεια ορθόδοξη, χριστιανοί κι ο πατέρας του χριστιανός ορθόδοξος έχουμε νομίζω όχι μόνο την θρησκευτική αλλά και την ηθική υποχρέωση να τελέσουμε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού. Θα γίνει η θεία λειτουργία και μετά θα χοροστατήσω κι εγώ. Δεν είναι κάτι μόνο απλό και ταπεινό. Κι έχουμε στείλει στους ιερωμένους, στους προέδρους εδώ στο Λονδίνο όσοι μπορούν να παρευρεθούν. Ο κόσμος ακόμη εδώ θυμάται τον τέως βασιλέα. Προσεύχεται, όχι μόνο για εκείνον, για την οικογένειά του. Ο κόσμος εδώ θα έχει ελεύθερη πρόσβαση, εδώ επιτρέπεται. Δεν υπάρχει συζήτηση, ναι μεν το θέλει και ο ίδιος, πιστεύω και η οικογένεια. Δεν υπάρχει συζήτηση είναι ναός, να έρθει όποιος θέλει να προσευχηθεί, να ανάψει κι ένα κεράκι. Το γεγονός ότι θα τελέσω είναι νομίζω συμβολικό και ιστορικό. Σαν μια ευλογία αν το θεωρήσουμε κι αυτό. Ήμουν στην κηδεία της εδώ Βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του τωρινού Βασιλέως εδώ της Αγγλίας Καρόλου και τώρα θα τελέσω το μνημόσυνο για τον τέως Βασιλιά Ελλάδος Κωνσταντίνο».


Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί στο μνημόσυνο

Παρά την αγάπη που έτρεφε στο πρόσωπο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο βασιλιάς Κάρολος δε θα μπορέσει να παραστεί στο μνημόσυνο λόγω της κατάστασης της υγείας του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο. Ο μονάρχης θα πραγματοποιήσει εμφάνιση - έκπληξη μόνο αν του το επιτρέψουν οι γιατροί του ωστόσο αυτό το σενάριο φαντάζει απίθανο.


Το ταξίδι αναψυχής των Γλύξμπουργκ στην Ελβετία

Ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο St. Moritz πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες ο Παύλος και η Marie Chantal. Πρόκειται για την πρώτη τους απόδραση μετά την περιπέτεια υγείας που είχε με το μάτι του ο πρώτος.


Η Marie Chantal μοιράστηκε στο Instagram στιγμιότυπα από το ταξίδι τους σε πολυτελές θέρετρο, δείχνοντάς μας την παρέα της.


Πρόσφατα η Marie Chantal απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους στο κέντρο της Αθήνας, με το casual look της να μας δίνει inspo για τις καθημερινές μας εμφανίσεις.


1-marie_chantal-1
1-marie_chantal_pavlos-2


Η Μαρία Ολυμπία είναι ξανά ερωτευμένη με τον διάσημο σεφ Thomas Straker και τα δημοσιεύματα μιούν για «τρίτο» πρόσωπο - Daily Mail: "Πέτρα του σκανδάλου" για τον γάμο διάσημου σεφ η Μαρία Ολυμπία (Βίντεο) 

Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 82 ετών μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και η κηδεία του έγινε στις 16 Ιανουαρίου συγκεντρώνοντας στην Αθήνα μέλη των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν 250 άτομα, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για καφέ και συλλυπητήριες ευχές στην οικογένεια. Ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, Παύλος, ήταν αυτός που ανέλαβε να υποδεχτεί τους καλεσμένους και είχε διαρκώς στο πλευρό του τα αδέλφια του Νικόλαο και Φίλιππο, αλλά και τις αδελφές του Αλεξία και Θεοδώρα.