Στη διάρκεια της ζωής της η δημοφιλής πρωταγωνίστρια Μαίρη Χρονοπούλου έζησε θυελλώδεις έρωτες, ωστόσο, όπως έλεγε η ίδια, δεν είχαν περάσει από τη ζωή της πολλοί άντρες. «Δεν πέρασαν πολλοί άντρες από τη ζωή μου, όπως μου έχουν καταλογίσει. Έμενα με όλους πολλά χρόνια. Πέρασα και μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, μου άρεσε να μένω μόνη μου. Άντεχα τη μοναξιά. Πήρα πολλά. Το πάρε-δώσε με τους άντρες ήταν ικανοποιητικό» έχει δηλώσει.

Έκανε έναν και μοναδικό γάμο, το 1975, με τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δήμο Μπότσαρη, ο οποίος διήρκεσε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. «Τρεις τέσσερις μέρες πριν από το γάμο ήξερα ότι δεν θα διατηρηθεί. Δύο μέρες μετά το γάμο ετοίμασα τις βαλίτσες μου, τα μάζεψα και πήγα στη Θεσσαλονίκη» έχει πει η ίδια. «Πήγα στην εκκλησία με μια Ρολς Ρόις πέντε ετών, η οποία διαλύθηκε. Οδηγούσε ο Κώστας Καρράς. Είχαν πέσει πάνω γύρω στους 8.000 ανθρώπους. Δεν μπορούσαν οι αστυνομικοί να κρατήσουν τον κόσμο. Ο Θανάσης Βέγγος ούρλιαζε στο γάμο μου: “Μαίρη! Κάποτε είχες πει ότι θα παντρευόσουν έναν άντρα σαν εμένα, αυτός που παίρνεις δεν μου μοιάζει”. Τον αγαπούσα πολύ τον Θανάση Βέγγο. Εγώ ήμουν σαν χαμένη» ανέφερε.

Οι άντρες που πέρασαν από τη ζωή της Μαίρης Χρονοπούλου

Για τους άντρες που πέρασαν από τη ζωή της, αλλά δεν έμειναν, είχε πει: «Σε όλη μου τη ζωή γύρευα έναν καπετάνιο να του παραδώσω το τιμόνι της ζωής μου. Έκανα πολλές “οντισιόν” γι’ αυτό, όχι τόσες όσες μου καταλογίζουν, αλλά κατέληξα να είμαι εγώ ο τιμονιέρης της ζωής μου και αυτό είναι πολύ κουραστικό. Ακόμη και τώρα υπάρχουν μερικοί ανόητοι που πιστεύουν ότι είμαι γυναίκα. Εγώ δεν το πιστεύω» έχει αποκαλύψει.

Με το μεγάλο γυναικοκατακτητή Ανδρέα Μπάρκουλη, μάλιστα, υπήρξε αρραβωνιασμένη επί τρία χρόνια. Ο πρώτος μεγάλος της έρωτας ήταν ο Μίμης Πλέσσας, σε ηλικία δεκαέξι ετών. «Αυτός ήταν είκοσι, μόλις είχε γυρίσει από την Αμερική με το master της Χημείας, θεός για μένα. Μισώ τον αθλητισμό, αλλά πήγα για μπάσκετ, αφού η αδελφή του Μίμη ήταν η αρχηγός της ομάδας. Είχα πάει και στον πρώτο του γάμο, φόρεσα μαύρο ταγέρ και γόβες και πήγα».

Με τον Νίκο Σταγόπουλο υπήρξαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ζευγάρια της δεκαετίας του ’90, καθώς τους χώριζαν περίπου τριάντα χρόνια. Η σχέση τους κράτησε περίπου δέκα χρόνια.

Τα σημάδια της μοίρας

Η μοίρα τη σημάδεψε με κάποια πολύ σοβαρά ατυχήματα. Τον Αύγουστο του 1999, υπέστη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό της. Χτύπησε σοβαρά. Έμεινε κατάκοιτη για μεγάλο διάστημα, έχοντας μάλιστα φριχτούς πόνους στη σπονδυλική στήλη. Τα κατάφερε όμως, πέταξε το αναπηρικό καροτσάκι και στάθηκε ξανά στα πόδια της. Για το τροχαίο ατύχημα που είχε το 1999, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε πει σε συνέντευξή της: «Φρικτοί πόντοι, εγχειρήσεις... Εγώ ήμουν με μια τζιπάρα και η άλλη οδηγός με ένα μικρό αμαξάκι. Με τουμπάρισε κι έσπασα στα δύο. Ήταν μια εικοσαετία φρίκης». Το 2009, η μοίρα τη χτύπησε ξανά με σφοδρότητα. Κόντεψε να καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι της. Η ίδια περιέγραψε το τι πέρασε: «Έσκυψα να δω πάνω από ένα κερί, άρπαξε φωτιά η μπλούζα και με έκαψε ολόκληρη. Έκανα έντεκα εγχειρήσεις. Τέτοιοι πόνοι, να θες να πεθάνεις και να μην πεθαίνεις».

Πριν από καιρό έφτασε πάλι μία ανάσα από το θάνατο. Υπέστη ανακοπή κάνοντας μια επέμβαση στο ισχίο. Θεωρήθηκε κλινικά νεκρή για αρκετές μέρες, μα ως εκ θαύματος συνήλθε. Η Μαίρη Χρονοπούλου έχει παραδεχτεί δημόσια ότι βίωσε την κακοποίηση σε μία από τις σχέσεις της. Την έσωσε, όμως, ο Νίκος Κούρκουλος, τον οποίο δεν θεωρούσε απλώς φίλο, αλλά «αδελφό» της.

Οι δύο ηθοποιοί έκαναν παρέα από πολύ μικροί. Μάλιστα, μια περίοδο που η Μαίρη Χρονοπούλου βίωνε την κακοποίηση μέσα στη σχέση της καλούσε τον Νίκο Κούρκουλο να τη σώσει. Μάλιστα, ο αείμνηστος ηθοποιός κάποια στιγμή είχε δείρει το σύντροφό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξέχαστη ηθοποιός έχει βαφτίσει το γιο του Νίκου Κούρκουλου, τον Άλκη.

Στις 16 Ιουνίου 2021, η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Χρονοπούλου: Η Ιστορία της ντάμας του ελληνικού σινεμά

«Τα έδωσα όλα στο “Χαμόγελο του παιδιού”»

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και του θεάτρου, το 2016, είχε βρεθεί στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για τα 21 χρόνια του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Εκεί είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην απόφασή της να χαρίσει το σπίτι της στην Παιανία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». «Ήμουν ένα καταπιεσμένο παιδί, έχω φάει ξύλο για να μάθω τη στάση των ποδιών μου. Δεν έχω δική μου ιδιοκτησία, με φιλοξενεί το “Χαμόγελο του Παιδιού”, στο οποίο έδωσα όλη μου την περιουσία. Δεν έχω καμιά σχέση με την ιδιοκτησία. Δεν με νοιάζει. Ποτέ δεν με ενδιέφερε η ύλη. Έδωσα όλη την περιουσία μου στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Τώρα, είμαι φιλοξενούμενη στο σπίτι μου, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Πήρα την απόφαση εδώ κι έξι-επτά χρόνια» είχε αποκαλύψει.

Ήταν μια γυναίκα που πάντα ήθελε να προσφέρει και γι’ αυτό, όπως είχε δηλώσει: «Για τα ρούχα βάζαμε από την τσέπη μας τα χρήματα. Είχα πάρει για μια ταινία 180.000 δραχμές και θυμάμαι ότι έδωσα 250.000 για τα ρούχα. Δεν μπορούσα να φορέσω τα φορέματα σε άλλη ταινία. Έτσι, χάριζα τα φορέματά μου σε φίλους τρανς. Έπιασαν τόπο τα χρήματα, έβγαλαν το “ψωμί” τους στα σόου τους».

«Μετάνιωσα που δεν έκανα δικά μου παιδιά»

Την τελευταία συνέντευξή της, τρεις ημέρες πριν από το σοβαρό ατύχημα που την έστειλε στο νοσοκομείο να χαροπαλεύει, η Μαίρη Χρονοπούλου την έδωσε στο «Πρωινό Σου Σου» και στον Γιάννη Αρμουτίδη, ο οποίος μάλιστα είναι και στενός φίλος της. Στη συνέντευξή της είχε πει πως αν για κάτι μετανιώνει, είναι πως ποτέ δεν έκανε τα δικά της παιδιά.

«Ήμουν άτυχη στην ερωτική μου ζωή και δεν μπόρεσα να αποκτήσω παιδιά. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, θα έκανα ένα παιδί. Μετά το σκέφτηκα... Έχω τόσο μεγάλο δεσμό με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, έχω δώσει τα πάντα μου και τελικά έχω 34.000 παιδιά, έχω την οικογένειά μου εκεί».

Η Μαίρη Χρονοπούλου ρωτήθηκε αν ετοιμάζει κάποιο βιβλίο για τη ζωή της και απάντησε: «Ένας φίλος μου έχει πάρει το αρχείο μου για να ετοιμάσει ένα άλμπουμ, με φωτογραφίες μου, δημοσιεύματα και μότο. Το έχει πάρει πολύ καιρό και δεν το έχει αρχίσει. Αν δεν το αρχίσει άμεσα, θα το ακυρώσω, δεν θέλω να βγει. Αυτό που περιμένω να έρθει είναι λίγη χαρά και πίστη που την έχασα τελείως. Περνάω μια άσχημη εποχή».

Η τελευταία επιθυμία της

Περίπου ένα χρόνο πριν, η Μαίρη Χρονοπούλου είχε μιλήσει ανοιχτά για την επιθυμία της να καεί μετά το θάνατό της. «Εγώ το κάνω συμβολαιογραφικά. Την όλη διαδικασία παραλαβής της σορού μου, όταν εγκαταλείψω αυτό τον κόσμο - διότι δεν είναι μόνο η καύση που με απασχολεί αλλά και όλη η διαδικασία που θα προηγηθεί. Τα έχω όλα μυστικά, όπως και όλη αυτή την ιστορία, υπό απόλυτη σεμνότητα και λιτά. Η τελευταία μου εναπόθεση θα είναι σε χρώμα λευκό. Και όχι φέρετρο. Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι. Το τελευταίο “πάρτι” έχει άλλο πλάνο! Η καύση είναι ένας εξαγνισμός! Είναι προτιμότερο να σε σπαράζουν σκαθάρια και σκουλήκια;».

Σε άλλη συνέντευξή της η Μαίρη Χρονοπούλου είχε πει: «Δεν θέλω να ξέρει κανείς πού θα είμαι. Ήρεμα, διακριτικά. Για όνομα του Θεού, όχι κηδείες. Πιστεύω στη σεμνότητα της αποχώρησης. Η μετάβασή μου σε έναν άλλο κόσμο είναι πολύ σοβαρό πράγμα και θέλω να γίνει σεμνά και λιτά. Δεν θέλω να γεράσω πάρα πολύ. Ήδη είμαι μεγάλη».

Η μοιραία πτώση από τα σκαλιά

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, την 1η Οκτωβρίου, η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν μόνη της στο σπίτι της στην Παιανία, καθώς είχε ρεπό η οικιακή βοηθός της, η Νίνο. Γύρω στις 3.00 επικοινώνησε μαζί της ο καλός της φίλος και ηθοποιός Θωμάς Χούντας, για να δει αν χρειάζεται κάτι, καθώς τις τελευταίες μέρες δεν αισθάνονταν καλά. Γύρω στις 7.00 επέστρεψε στο σπίτι η οικιακή βοηθός και τη βρήκε πεσμένη στο σαλόνι χωρίς τις αισθήσεις της. Είχε πέσει από τρία σκαλιά που βρίσκονταν στο χώρο του σαλονιού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, όπου από την πρώτη στιγμή οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, που εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους της. «Σήμερα 06/10/2023 και ώρα 14.12 μ.μ. κατέληξε η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας, στην οποία νοσηλευόταν από 02/10/2023. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Χρονοπούλου: Θλίψη και συγκίνηση από τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού – Η ζωή και η πορεία της

Δημοσιεύθηκε στην Ontime