Ιστορίες για φαντάσματα λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει, κυρίως στα παιδικά μας χρόνια. Υπάρχουν όμως και ιστορίες για «φαντάσματα» και σε άλλα κομμάτια της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας, όπως για παράδειγμα στον αθλητισμό.

Στο ποδόσφαιρο, υπήρχαν τα λεγόμενα «φαντάσματα γκολ». Πλέον το VAR ήρθε για να δράσει σαν...Ghostbuster και να εξαλέιψει τέτοια φαινόμενα σε μεγάλο βαθμό. Το 2008 όμως δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι στο «Vicarage Road» στις 20 Σεπτεμβρίου, του σωτήριου έτους 2008, να δουν από κοντά το πλέον viral «ghost goal» στη σύγχορνη ιστορία του Βρετανικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να δούμε τι έγινε σαν σήμερα, πριν από 15 χρόνια...

Στις 20/9 το 2008 στο « Vicarage Road» την έδρα της Γουότφορντ, η οποία φιλοξενούσε τη Ρέντινγκ, μόλις το ρολόι έδειξε το 13ο λεπτό της αναμέτρησης, συνέβη το σπουδαίο αν μη τι άλλο γεγονός!

Το ματς ήταν για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ και ο αμυντικός της Γουότφορντ Τζον Γιούστεϊς έβγαλε την μπάλα εκτός παιχνιδιού για να παραχωρήσει κόρνερ όντας υπό πίεση τον επιθετικό της Ρέντινγκ, Νόελ Χαντ.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι η μπάλα βγήκε εκτός παιχνιδιού μέτρα έξω από το δοκάρι, προς έκπληξη όλων των 14.761 θεατών του «Vicarage Road» ο επόπτης γραμμών, κύριος Νάιτζελ Μπάνιστερ το μέτρησε ως γκολ. Γιατί; Ουδείς γνωρίζει... Επειδή μπορούσε θα έλεγε κάποιος και πως να του πεις όχι!

Η Γουότφορντ διαμαρτυρήθηκε, ο προπονητής της Έιντι Μπούθρόιντ στάλθηκε στις κερκίδες επειδή διαμαρτυρήθηκε υπερβολικά (γιατί άραγε), αλλά ο άπειρος 25χρονος ρέφερι Στιούαρτ Άτγουελ, επικύρωσε την απόφαση και το γκολ υπέρ της Ρέντινγκ!

Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε 2-2 με το γκολ «φάντασμα» να χρεώνεται ως αυτογκόλ στον Τζον Γιούστεϊς. Καλό πήγε να κάνει και την πλήρωσε κιόλας...

Μετά το ματς έγινε πολύς λόγος για το αν η Ρέντινγκ έπρεπε να επιτρέψει στη Γουότφορντ να ισοφαρίσει χωρίς αντίπαλο, υπήρξαν επίσης προτάσεις για επανάληψη του αγώνα, αλλά ο κανόνας είναι ότι η απόφαση του διαιτητή είναι οριστική και έτσι γράφτηκε αυτή η γραφική ιστορία!

Ιδού το «γκολ φάντασμα» που στοιχειώνει εδώ και 15 χρόνια τους φίλους της Γουότφορντ: