Κάνει ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα στην καριέρα του. Ο Γιώργος Μασούρας είναι από τους πρωταγωνιστές στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ανανεωμένος κάτω από τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στο πρώτο ματς πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό αγωνίστηκε 45 λεπτά. Ήταν δραστήριος, αλλά δεν σκόραρε. Με τον Ατρόμητο, που ακολούθησε, έβαλε τα δύο από τα συνολικά τέσσερα γκολ των «ερυθρόλευκων». Για να έρθει το όμορφο τέρμα που πέτυχε προχθές στο ματς με τη Λαμία. Τρία γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Βασικός αγωνίστηκε και στα τέσσερα ευρωπαϊκά φετινά παιχνίδια. Μάλιστα σκόραρε και στο τελευταίο παιχνίδι που ήταν εκτός έδρας κόντρα στην Τσουκαρίτσκι.

Το ελληνικό στοιχείο

Εντυπωσιακά στατιστικά για έναν ποδοσφαιριστή που δέχθηκε έντονη κριτική τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το όνομά του ακούστηκε ακόμα και για μεταγραφή σε ομάδα της Τουρκίας. Ωστόσο φοράει τα ερυθρόλευκα και αποδεικνύεται ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, από την αρχή που ήρθε στον Ολυμπιακό, είχε στείλει μήνυμα ότι θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μιλήσει άμεσα με τον Γιώργο Μασούρα. Να του εξηγήσει τον ρόλο που θα έχει πλέον στην ομάδα. Μπήκε και στην… καρδιά του, επισημαίνοντάς του ότι αυτός και οι υπόλοιποι Έλληνες που είναι στην ομάδα μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μελετώντας τη μέχρι στιγμής πορεία του στον Ολυμπιακό, διέκρινε πολλά καλά στοιχεία, τα οποία θέλησε να βάλει στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Και έτσι του βρήκε τις κινήσεις που θέλει να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι οποίες πλέον τον φέρνουν περισσότερο προς τη μεγάλη περιοχή και όχι έξω από αυτή και προς τα άκρα. Θυμίζει κάτι από την καλή εποχή που είχε με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο ρόλος του

Αλλά τώρα έχει έναν πιο σύνθετο ρόλο. Μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν δεύτερος επιθετικός, αλλά και ως ένας παίκτης που θα ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, ωστόσο αρχίζει να ξεκαθαρίζει η αγωνιστική παρουσία του στον νέο Ολυμπιακό που ετοιμάζει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Σε μια χρονιά που θα είναι καθοριστική για τον ίδιο, αφού θα κληθεί να συζητήσει για την ανανέωση του συμβολαίου του, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

Πέρα από τις αγωνιστικές ικανότητές του, είναι και ένας από τους χαρακτήρες που θέλει κάθε προπονητής να έχει στα αποδυτήρια. Είναι ποδοσφαιριστής που δεν θα προκαλέσει, δεν θα διαμαρτυρηθεί και θα δεχθεί κάθε απόφαση του εκάστοτε προπονητή. Είτε αυτή τον αφήνει στο περιθώριο είτε αυτή του δίνει τη δυνατότητα να είναι από τους βασικούς ποδοσφαιριστές. Είναι χαμηλών τόνων και προς τα έξω δεν έχει βγει το παραμικρό για άσχημες συμπεριφορές.

Πείσμα

Πολλά είναι αυτά που έχει ακούσει από τον κόσμο, όταν δεν ήταν στα καλά του. Τα δεχόταν όλα και πάλευε για τη βελτίωσή του. Το έκανε και φέτος το καλοκαίρι, ειδικά μετά την άσχημη κριτική που δέχθηκε την περσινή σεζόν, η οποία βέβαια δεν ήταν καλή για όλο τον Ολυμπιακό. Δεν τον «λύγισε» και πάλεψε μέσα από ατομική δουλειά, αλλά και από τις προπονήσεις με την ομάδα, να βγάλει ξανά τον καλό εαυτό του. Αυτόν που βλέπουν ήδη στον Ολυμπιακό αλλά και ο κόσμος των «ερυθρολεύκων».

Η μεταγραφή από τον Πανιώνιο

Ο Γιώργος Μασούρας μπήκε ξαφνικά στη… ζωή του Ολυμπιακού! Δεν ήταν το ταλέντο που άφηνε υποσχέσεις, καθώς όταν φόρεσε για πρώτη φορά τα ερυθρόλευκα ήταν 25 ετών! Πιο συγκεκριμένα η μεταγραφή του από τον Πανιώνιο έγινε τον Ιανουάριο του 2019. Πολλοί παραξενεύτηκαν για τη συγκεκριμένη κίνηση. Ο τότε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο, ήταν αυτός που τον υπέδειξε. Τον είχε παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια. Η εισήγηση ήταν προς τον τότε προπονητή, Πέδρο Μαρτίνς, που μετά το τσεκάρισμα που του έκανε άναψε το «πράσινο φως». Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε μια αθόρυβη κίνηση, που ωστόσο του έχει βγει στο έπακρο. Το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και κάτι που είναι στον Ολυμπιακό.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»