Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο τύπος και γιατί τρελαίνονται οι γυναίκες μαζί του; Υπάρχουν κι’ άλλοι ωραίοι, και ίσως ωραιότεροι. Υπάρχουν κι’ άλλοι διάσημοι και πολύ πιο διάσημοι. Υπάρχουν κι’ άλλοι καλοί ηθοποιοί και ίσως καλύτεροι απ’ αυτόν. Γιατί λοιπόν όλες οι κυρίες κάνουν πανικό μόλις ακούνε Bradley Cooper; Ρώτησα διάφορες φίλες μου που πάντα με συμβουλεύουν σε τέτοιου είδους θέματα και ξέρετε τι μου είπαν;

Αρέσει γιατί δεν είναι επιτηδευμένος και γιατί είναι ο μόνος που χαμογελάει τόσο συχνά. Αυτό τον κάνει οικείο και χαρούμενο άνθρωπο. Εντάξει, οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς και τους αμίλητους- αγέλαστους αλλά μόλις εμφανιστεί ένα αρσενικό που γελάει, αμέσως τραβάει τα βλέμματα…

AR-AA310_Cooper_P_20121107171506

Ο Μπράντλεϊ Τσαρλς Κούπερ γεννήθηκε 5 Ιανουαρίου 1975 (Αιγόκερως), είναι ηθοποιός του αμερικανικού κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια, η μητέρα του, είναι Ιταλό-Αμερικανίδα, και ο πατέρας του Ιρλανδό-Αμερικάνος και δούλευε ως χρηματιστής για την Merrill Lynch. Έχει μία αδερφή, τη Holly, μεγάλωσε ως Καθολικός και όσο παρακολουθούσε την Ακαδημία Germantown, εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην Philadelphia Daily News. Μετά την αποφοίτησή του το 1993 πήγε στο Πανεπιστήμιο Villanova και μετά μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Georgetown, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 1997.

Έμαθε άπταιστα γαλλικά στο Georgetown και πέρασε έξι μήνες ως φοιτητής με τα πρόγραμμα ανταλλαγής στο Aix-en-Provence, στη Γαλλία. Το 2000, έλαβε το Master of Fine Arts από το Actors Studio Drama School στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας ηθοποιός με ένα επεισόδιο στην τηλεοπτική σειρά “Sex and the City” το 1999, και επίσης ως παρουσιαστής του Globe Trekker.

Bradley-3-bradley-cooper-6966871-1280-1024


Η καριέρα του στο σινεμά

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία “Wet Hot American Summer” το 2001, και μετά αργά, αλλά σταθερά ανήλθε στο Hollywood τόσο με τις ταινίες αλλά και με τις συνεργασίες του: Changing Lanes, Wedding Crashers, Failure to Launch, η τριλογία του Hangover, The A-Team, Απόλυτη ευφυΐα (Limitless, 2011), Οδηγός Αισιοδοξίας (Silver Linings Playbook, 2012) με τον Robert De Niro την Jennifer Lawrence όπου πήρε και την πρώτη του υποψηφιότητα για Oscar. Τη επόμενη χρονιά έκανε τον «Οδηγό Διαπλοκής» (American Hustle, 2013) και το 2014 έπαιξε στην ταινία του Clint Eastwood “American Sniper”, για την οποία μάλιστα πήρε και αρκετά κιλά.

American_Sniper_-__________
Για το American Sniper πήρε κάποια κιλά….

___________________


Έγινε και μπαμπάς

Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε την ηθοποιό Jennifer Esposito το 2006, αλλά χώρισαν την επόμενη χρονιά. Το 2009 μάθαμε ότι έκανε σχέση με την Renée Zellweger αλλά και πάλι το 2011 επήλθε ο χωρισμός. Ακολούθησαν κι΄ άλλες σχέσεις με την Zoe Saldana και με την Suki Waterhouse και από το 2015 είχει σχέση με την Ρωσίδα supermodel Irina Shayk (την πρώην του Cristiano Ronaldo), με την οποία απέκτησε μια κόρη (φωτογραφία επάνω), την Lea. (21 Μαρτίου 2017). Το ζευγάρι είχε διάφορα προβλήματα, χωρισμούς, επανενώσεις και τελικά το 2029 χώρισαν οριστικά.

_______irina-shayk--20-2018-6

paparazzi_2

Τα περιοδικά και γενικά τα ΜΜΕ τον λατρεύουν και κατά καιρούς του έχουν απονείμει τίτλους και διακρίσεις: Sexiest Man Alive (People 2011), Man of the Year (GQ), No 10 Sexiest Movie Star (Empire 2013), ήταν στην λίστα με τους 100 most influential people in the world (Time 2015) κλπ. Είναι επίσης από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς κερδίζοντας $28 εκατομμύρια (2013), $46 εκ. (2014), και $41.5 εκ. (2015).

paparazzi_1

Οι paparazzi δεν τον αφήνουν σχεδόν ποτέ ήσυχο.

______-_____________________

Το 2014 παίζοντας στο θέατρο, στο Broadway, τον Άνθρωπο Ελέφαντα, και μάλιστα έχει πάρει απίστευτα καλές κριτικές και μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony.

_______Lady_Gaga
Το A star is born στοίχησε 40 εκ. δολάρια και έκανε εισπράξεις $388 εκατομμύρια

Μεγάλη του επιτυχία είναι η ταινία “A star is born”, την οποία σκηνοθέτησε και πήρε και θαυμάσιες κριτικές. Στην ταινία επίσης πρωταγωνιστεί και τραγουδάει έχοντας στο πλευρό του την Lady Gaga.

________Daniel_Day_Lewis
Θεωρεί τον Daniel Day-Lewis, τον μεγαλύτερο ηθοποιό του κόσμου και τον έχει σαν πρότυπο