Ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, Ανδρέας Παπανδρέου έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Επισημοποίησαν τη σχέση τους

Η πολυτάραχη ζωή του πολιτικού ηγέτη, έμελλε λίγο πριν το τέλος της να εμφανίσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας που όμως δεν τον λύγισαν στο ελάχιστο. Με αφορμή την επιστροφή του πριν ακριβώς 33 χρόνια, στις 22 Οκτωβρίου 1988 όταν επέστρεφε στην Αθήνα από το Χέρφιλντ του Λονδίνου, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς προχώρησε σε μία κίνηση που τον σημαδεύει ακόμη και σήμερα.

Με μια απλή κίνηση του χεριού του, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου έμελλε να μείνει στην Ιστορία. Όταν η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε, βγαίνει και χαιρετά το πλήθος του κόσμου που τον επευφημεί. Εκείνος γυρνάει προς τα πίσω και κάνει νεύμα σε μια ξανθιά γυναίκα. Είναι η Δήμητρα Λιάνη, την οποία συστήνει με αυτό τον τρόπο στους Έλληνες και επισημοποιεί τη σχέση τους.

Ένα χρόνο αργότερο, τον Ιούλιο του 1989 ο 70χρονος ηγέτης θα παντρευτεί με την 35χρονη αεροσυνοδό με θρησκευτικό γάμο και θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Θα μείνουν μαζί μέχρι το θάνατό του το 1996.

Δείτε το σχετικό βίντεο