Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε στην Ελλάδα μετά την πολύμηνη περιπέτεια υγείας και την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Λονδίνο. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου αφού κοντοστάθηκε στη σκάλα του αεροπλάνου και χαιρέτισε τον κόσμο που παραληρούσε, γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω και έκανε νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη να πάει κοντά του.

Ήταν η επισημοποίηση της σχέσης, που κυκλοφορούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή απλά ως φήμη. Από το ιστορικό νεύμα και ύστερα, Ανδρέας και Δήμητρα ήταν επίσημο ζευγάρι. Ο γάμος τους έγινε μερικούς μήνες αργότερα, το 1989, και οι δύο τους έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 1996.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά η Δήμητρα Λιάνη, νεαρή αεροσυνοδός τότε, αποκάλυψε τα συναισθήματά της βλέποντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου να την καλεί να εμφανιστεί μαζί του στη σκάλα του αεροπλάνου.

Ανδρέας Παπανδρέου: «Θα σου κάνω νόημα…»

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από εκείνη τη στιγμή, και η Δήμητρα Λιάνη μίλησε για το ιστορικό νεύμα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, λέγοντας:

«Ένιωθα ότι ήταν κομμένα τα πόδια μου. Για μένα όλα αυτά ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία, οπότε έπρεπε σιγά – σιγά να μπω σε αυτό το κλίμα. Υπήρχε εκδότης που δεν ζει σήμερα που μου έλεγε ”μην τολμήσεις να έρθεις”. Άκουγα τέτοια πράγματα. Η Δήμητρα είχε παιδική καρδιά και αφέλεια. Ίσως ήταν και αυτή η παιδική αγνότητα που ο Ανδρέας αγάπησε.

Τον είχα ρωτήσει τι θα κάνω; Πώς θα έρθω; Και μου είπε ”θα σου κάνω νόημα”. Εκείνος, όμως, το είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του. Με είχε αφήσει απ’ έξω σε κάποια γεγονότα, όπως ότι φεύγουμε για Λονδίνο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: