Ο ρωσικός «ατσάλινος κλοιός» των S-400 έχει προστατεύσει αποτελεσματικά τον Ασαντ. Το ίδιο πιστεύει και ο Ερντογάν ότι θα του χρειαστεί όταν ξεσπάσει η αναπόφευκτη σύγκρουσή του με το Ισραήλ, τους Αμερικανούς και λοιπούς εχθρούς του. Οντως, ο «ατσάλινος κλοιός» με τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα των S-400 διέσωσε τη Συρία, καθώς δημιουργήθηκε μια ασπίδα προστασίας ενάντια σε Αμερικανούς και Δύση... Πρόκειται για τα πιο προηγμένα συστήματα της ρωσικής αεράμυνας και αποτελούνται από συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων νέας γενιάς, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς. Τα τρομακτικά αυτά συστήματα μπορούν να καταρρίψουν μέχρι και 80 αεροσκάφη ταυτόχρονα από απόσταση 248 μιλίων, να καταρρίψουν πυραύλους αλλά και να «χτυπήσουν» επίγειους στόχους, μετατρέποντάς τους σε στάχτη. Τα S-400, που έχουν αξιολογηθεί ως τα πλέον ισχυρά συστήματα αεράμυνας στον κόσμο, αποτελούν πλέον και το «δυνατό χαρτί» του Ερντογάν!

Ο Τραμπ έχει σαλτάρει, καθώς βλέπει τον Ερντογάν να μη συμμορφώνεται... Αλλά πρέπει να ευχόμαστε όλοι οι Ελληνες να μην παραμείνει στις απειλές, αλλά να τις πραγματοποιήσει. Στο τελεσίγραφο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για πιθανή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, εάν εμμείνει στην εγκατάσταση των ρωσικών S-400, η απάντηση της Τουρκίας ήρθε από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Αγκυρα δεν θα κάνει πίσω στην αγορά των ρωσικών S-400». Ευτυχώς, ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, προειδοποίησε πως «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις προτεραιότητες της χώρας μας εντός της Συμμαχίας, καθώς πρόκειται για το γεωπολιτικό στοίχημα της επόμενης ημέρας»!

Το ΝΑΤΟ παραμένει εγκλωβισμένο στο «δόγμα Λουνς», που μετρά ήδη τέσσερις δεκαετίες ζωής, και η Ελλάδα υποχείριό του. Ο Γιόζεφ Λουνς, Ολλανδός πολιτικός, γραμματέας του ΝΑΤΟ από το 1971 έως το 1984, υπήρξε εγκληματικά ανεπαρκής στον χειρισμό της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974. Με έγγραφο τον Μάιο του 1980 προς όλα τα όργανα του ΝΑΤΟ, ζήτησε να μην εμπλακούν στις διμερείς διαφορές μεταξύ των συμμάχων Τουρκίας - Ελλάδας.

Και επειδή είναι της μόδας ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, απλώς να θυμίσω ότι ήδη από το 2018 έχει ζητήσει με άρθρο του στη «Wall Street Journal» «το ΝΑΤΟ να διώξει την Τουρκία από τους κόλπους του».

Τώρα, ο Γάλλος φιλόσοφος και πολιτειολόγος ξεκίνησε από την Αθήνα για να παρουσιάσει μια ανατρεπτική παράσταση, με τίτλο «Looking for Europe», σε 22 πρωτεύουσες από τις 5 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, ενόψει των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου, για το παρελθόν και το παρόν της ηπείρου. Ο Λεβί έχει προειδοποιήσει ότι η Αμερική ξέχασε την ευρωπαϊκή κληρονομιά και τώρα έφθασε η στιγμή να αποφασίσει συλλογικά η Δύση την εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Αυτές οι απόψεις του Λεβί δεν είναι καινούργιες: Είναι εκπεφρασμένες εδώ και καιρό στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Η αυτοκρατορία και οι πέντε βασιλιάδες», όπου υποστηρίζει ότι η Δύση παρήκμασε, ενώ πέντε εχθροί της είναι η ανερχόμενη δύναμη. Οι πέντε αυτές δυνάμεις είναι η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες, σύμφωνα με τον φιλόσοφο, είναι... σαν έτοιμες από καιρό να πατήσουν στα ερείπια μιας Δύσης που ολοένα και φθίνει. «Είναι επιθετικές, πολεμοχαρείς και διεκδικούν τα πρωτεία της ανελευθερίας με αλαζονεία και πρόκληση. Εχουν κοινό την τάση για φασισμό ή για κομμουνισμό και στόχος τους είναι η Ευρώπη και η Δύση. «Βασικό τους εργαλείο είναι ο εκβιασμός. Ο Ερντογάν με τον εκβιασμό των πάντων. Ο Ροχάνι με τον εκβιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου.

Η Σαουδική Αραβία με τον εκβιασμό του τζιχαντισμού, που ενέπνευσε και χρηματοδότησε. Οι Ρώσοι με τον εκβιασμό των μαζικών fake news που παράγουν για να αποτρέψουν δημοκρατικές εκλογές. Και οι Κινέζοι αθόρυβα, αλλά ακραίως αποτελεσματικά, προωθούν μεγάλα έργα υποδομής χρηματοδοτώντας τον “Δρόμο του Μεταξιού” για την οικονομική κατάκτηση της Δύσης».