Στη νομική βάση των άρθρων 28 και 14 του νόμου 2190/1994 (ΦΕΚ 28/Α/3-3-1994) στηρίζεται απολύτως η προκήρυξη την οποία δημοσίευσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα για την πλήρωση 126 θέσεων συντονιστών διευθυντών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, μετά από τη σχετική έγκρισή τους από το υπουργείο Εσωτερικών, ως προς τον συνολικό αριθμό των προς πλήρωση θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ.

Ερώτημα χωρίς απάντηση παραμένει ακόμη γιατί η μερίδα των συνδικαλιστών γιατρών του ΕΣΥ, η οποία αντιδρά με εξώδικο κατά της Μίνας Γκάγκα, ένα εξώδικο το οποίο αναμένεται να επιδοθεί σήμερα στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, γιατί, λοιπόν, αυτή η μερίδα των συνδικαλιστών δεν έχει διαβάσει ούτε μισή φορά τα άρθρα 28 και 14 του νόμου 2190/1994, τα οποία εξαιρούν το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ από τη γενική απαγόρευση των υπηρεσιακών μεταβολών και των προσλήψεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για να κατανοήσει κανείς σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει η αντιπολίτευση, την οποία ασκούν ορισμένες πλευρές εναντίον της Μίνας Γκάγκα, δεν έχει παρά να διαβάσει το εξής απόσπασμα από σχετικό χθεσινό δημοσίευμα προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδας:

«Το μόνο σενάριο που έχει ρεαλιστική βάση είναι η νέα κυβέρνηση (εννοεί της Ν.Δ.) να θεσμοθετήσει μια νέα θέση, αυτή του υπερσυντονιστή διευθυντή. Αυτός θα συντονίζει τους συντονιστές διευθυντές, οι οποίοι συντονίζουν τους διευθυντές. Με τη σειρά τους, στην ιεραρχία, από κάτω είναι οι επιμελητές και πιο κάτω οι ειδικευόμενοι γιατροί. Επομένως, αυτό που εκτιμάται πως έχει ως σκοπό η Μ. Γκάγκα είναι να δημιουργήσει ακόμα μία μεγαλόβαθμη βαθμίδα στο ΕΣΥ, η οποία θα γεμίσει με όσους έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας»…

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να “σηκώσει” υπέρμετρα το θέμα της εν λόγω προκήρυξης της Μίνας Γκάγκα δεν συνάδει με την πολύ χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα της ιδίας της ΟΕΝΓΕ, συνάδει μόνον με τις προεκλογικές και τις μικροκομματικές αναγκαιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, που άγχεται καθώς εκτιμά ότι θα χάσει ερείσματά του σε κατ’ ανάθεση, ήδη υπηρετούντες, συντονιστές διευθυντές του ΕΣΥ.