Στην πραγματικότητα όμως, η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει τα γκρίζα σημεία αυτής της συμφωνίας, μιας συμφωνίας που είναι ξεκάθαρα ταπεινωτική για τη χώρα μας και αποδεικνύει για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών χαρίζει στα Σκόπια γλώσσα και εθνικότητα.
Η γείτων χώρα μπορεί τυπικά να ονομάζεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και εν συντομία «Βόρεια Μακεδονία», αλλά το μυστικό είναι ότι μέσα στο κείμενο καθορίζονται η εθνικότητα (nationality) και η γλώσσα ως «μακεδονικές».


Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια των Σκοπιανών να φέρουν στο τραπέζι τη λέξη «Μακεδονία» και τα παράγωγά της, ώστε στη συνέχεια να δώσουν υπόσταση στο αίτημά τους περί «μακεδονικού έθνους» και, κατ’ επέκταση, στη «μακεδονική μειονότητα» στην οποία έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν.
Με τα παραπάνω είναι προφανές ότι οι πολίτες των Σκοπίων θα μπορούν να λένε ότι είναι «Μακεδόνες» και ότι μιλούν «μακεδονικά» και εμείς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα ως χώρα, γιατί το έχουμε ήδη αποδεχθεί! Ακόμα, όμως, και η περιβόητη τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων για την αφαίρεση των αλυτρωτικών διατάξεων ήταν προσχηματική.


Μέσα στα άρθρα του -αναθεωρημένου!- Συντάγματος των Σκοπίων αναφέρεται η υποχρέωση της «Δημοκρατίας να προστατεύει τους Μακεδόνες που κατοικούν στο εξωτερικό», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εναπόκειται στην πλευρά της ΠΓΔΜ να εγείρει θέμα «μακεδονικών μειονοτήτων» στις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων -προφανώς- και στην Ελλάδα.


Ακόμα ένα θέμα που «κουκουλώνεται» και παρουσιάζεται διαφορετικά στη χώρα μας είναι αυτό περί του διαχωρισμού της «Βόρειας Μακεδονίας» και της ιστορίας της ελληνικής αρχαίας Μακεδονίας.


Η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκαθαρίζει ότι όντως υπάρχει διάκριση στην ελληνική πολιτιστική και ιστορική κληρονομία και σε αυτή των Σκοπίων. Ομως, δεν γίνεται καμιά αναφορά στο αρχαίο Μακεδονικό Βασίλειο, το οποίο, σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, ήρθε σε πολεμική ρήξη με τις αποικίες των υπόλοιπων Ελλήνων (Αθηναίων, Σπαρτιατών κ.λπ.).


Άρα, άμεσα αλλά και έμμεσα, ο Φίλιππος ο Β’ εννοείται ότι ήταν Μακεδόνας και όχι Έλληνας, επιτρέποντας στους Σκοπιανούς τη διεκδίκηση ακόμα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι, λοιπόν, ένα κράτος με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας και με «Μακεδόνες» πολίτες μπορεί πολύ εύκολα να συνεχίσει να εργάζεται για την «εθνική του ολοκλήρωση» και την προσάρτηση των «Μακεδόνων του Αιγαίου»!


Ξεδιαλύνοντας τις γκρίζες ζώνες και τα θολά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι πια προφανές ότι μόνο υπέρ των εθνικών μας διεκδικήσεων δεν είναι αυτή η συμφωνία. Η αποτυχημένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ακόμα μία πληγή στην Ελλάδα, σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα. Αποφάσισαν να πάρουν μια τόσο μεγάλη απόφαση χωρίς να ακούσουν τον λαό, χωρίς καν να επιδιώξουν το μίνιμουμ της συνεννόησης με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.


Ο κ. Τσίπρας έκανε αυτό που κάνει από την αρχή της θητείας του: φέρνει τον διχασμό στον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για τα εθνικά συμφέροντα και κοιτάζοντας το μικροπολιτικό του όφελος.
Αυτή η ντροπιαστική συμφωνία περνάει με 145 βουλευτές και μερικούς ακόμα γυρολόγους, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει αυτός και η κυβέρνησή του όσο το δυνατόν γρηγορότερα.