Πηγαίνοντας καθημερινά στο γραφείο και συναντώντας τους πολίτες του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου είμαι υποψήφιος βουλευτής, όλοι συμφωνούν κυρίως σε ένα πράγμα: ότι βαρέθηκαν τους ίδιους και τους ίδιους και ζητούν από εμάς τους νέους να βγούμε μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα.

Η ελληνική κοινωνία μετά από 9 χρόνια κρίσης, μνημονίων και λιτότητας, δείχνει πιο ώριμη από ποτέ να κάνει πράξη το όραμα της πολιτικής αλλαγής, με τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας όσα μας πλήγωσαν, να δείξουμε στην κοινωνία ότι έννοιες όπως η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη, η πατρίδα και η ισονομία δεν είναι απλά “συνθήματα” αλλά αξίες που αποτελούν τα βασικά στοιχεία της πολιτικής μας, τα οποία μπορούν να πείσουν τους πολίτες ότι πρέπει να συμμετάσχουν και να στείλουν ισχυρό μήνυμα απέναντι στο κύμα απαξίωσης της πολιτικής που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της Μεταπολίτευσης. Και δεν είναι η κλισέ έκφραση, που συνηθίζεται να χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, χαρακτηρίζοντας την κάθε εκλογική αναμέτρηση ως «κρίσιμη». Είναι οι πρώτες εκλογές, με τους πολίτες πιο συνειδητοποιημένους από ποτέ και ταυτόχρονα οι πρώτες εκλογές που πραγματοποιούνται χωρίς τα κλασικά στερεότυπα και τις ταμπέλες.

Τα δύο τελευταία, ήταν εκείνα που κόστισαν περισσότερο. Η ταμπέλα του «νέου» που φόρεσε ο Αλέξης Τσίπρας και το στερεότυπο ότι κάποιος που φοράει έναν μανδύα «προοδευτισμού» μπορεί να νοιαστεί περισσότερο για την κοινωνία , έφεραν τα γνωστά αποτελέσματα.

Τα αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν το μήνυμα για το τι θέλουν οι πολίτες από τους πολιτικούς. Θέλουν ειλικρίνεια, προτάσεις για την καθημερινότητα, ρεαλισμό, αλήθεια. Αυτό δηλαδή, που τους προσφέρουμε εμείς, σαν Νέα Δημοκρατία.

Τις προτάσεις και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπερψήφισαν όλες οι ηλικιακές ομάδες, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι οι νέοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο έπραξαν και όλες ανεξαιρέτως οι επαγγελματικές ομάδες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

Η κοινωνία έδωσε την κατεύθυνση και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να εμπιστευθούν ανθρώπους που συνδυάζουν την εμπειρία με την ανανέωση.

Πρόκειται για έναν «χρυσό κανόνα» που μπορεί να πάει την πατρίδα μας ένα βήμα μπροστά, μακριά από όσα μας οδήγησαν εδώ, να εκφράσει την κοινωνία, να ξαναγράψει την ατζέντα και να λειτουργήσει προς όφελος των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Μακριά από «επαγγελματίες νέους» και «ανεπάγγελτους έμπειρους», οι πολίτες ζητούν νέες επιλογές ανανέωσης μέσα από την κοινωνία, με αποδεδειγμένη εμπειρία και συγκεκριμένες, ξεκάθαρες απόψεις.