Όραμα και στοχοπροσήλωση στην Ελλάδα που θέλουμε και χρειαζόμαστε και ταυτόχρονα ρεαλισμός στην αντιμετώπιση των διαδοχικών κρίσεων και των ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητά μας, μεθοδικότητα που οδήγησε στην αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην τετραετία που προηγήθηκε και η οποία έτυχε της έγκρισης των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ταυτόχρονα αποδοκιμάστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: για πρώτη φορά μετά από μία κυβερνητική θητεία η παράταξη που κυβερνά όχι μόνο αυξάνει τα ποσοστά της αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθόλου τυχαίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως, ή ήθελε πολύ να είναι, η πραγματικότητα, η οποία όμως αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως είναι πολύ μακριά από τα ζητήματα που απασχολούν και ορίζουν τις επιλογές της πλειονότητας των πολιτών, των νέων 17-42 ετών συμπεριλαμβανομένων, όπως κατέδειξε η έρευνα της Κάπα Research.

Οι νέοι βρίσκουν νόημα στη ζωή τους μέσα από την οικογένεια, τη φιλία, τον έρωτα, την προσφορά στην κοινωνία. Εστιάζουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Είναι αισιόδοξοι για το μέλλον και πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ένας καλός τόπος για να ζήσει κανείς τη ζωή του και να εκπληρώσει τα όνειρα και τους επαγγελματικούς του στόχους. Θεωρούν πλεονέκτημα της χώρας το γεγονός ότι είναι ενταγμένη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, ότι ανήκει στη Δύση. Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για την ίδια γενιά, όπως σημειώνει ο διευθυντής ερευνών της Κάπα Research κ. Ρουτζούνης, που το 2015 «έσυρε τον χορό» του «Όχι» στο δημοψήφισμα. Η έρευνα, συνεπώς, αναδεικνύει μια τάση πλήρους αναστροφής της επικρατούσας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης εικόνας και του επακόλουθου brain drain. Καθόλου τυχαίο επίσης πως αυτό συνέβη ύστερα από την τετραετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη, εφόσον ο ρεαλισμός στην αντιμετώπιση του παρόντος και η ελπίδα που γεννήθηκε για το μέλλον αποτελούν τον κοινό τόπο συνάντησης.

Στην τετραετία που προηγήθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε την κοινωνία στις διαδοχικές κρίσεις, υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, αποκατέστησε την εικόνα και το ειδικό βάρος της χώρας στο εξωτερικό, βελτίωσε καθοριστικά διαδικασίες και καταστάσεις που δυσκόλευαν την καθημερινότητά μας επί σειρά ετών, αν όχι δεκαετιών. Στις δύο προεκλογικές περιόδους του τελευταίου διμήνου ανέδειξε την Ελλάδα που θέλουμε και χρειαζόμαστε και τον τρόπο για να φτάσουμε εκεί. Η ασφαλής αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, τόσο για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων αλλά και των όποιων μελλοντικών κρίσεων όσο και για την συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης και την πραγματοποίηση των αναγκαίων τομών και μεταρρυθμίσεων για να οδηγηθούμε στην Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα την οποία βλέπουν πλέον να διαγράφεται στον ορίζοντα οι νεότερες γενιές.

Είναι προφανές πως στα τελευταία μέτρα της προεκλογικής ευθείας δεν νοείται κανένας εφησυχασμός: η κάλπη αυτή τη στιγμή είναι άδεια. Όπως όλα τα στελέχη της Παράταξης, σύσσωμη η Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων συμμετέχει στην εκλογική μάχη με μοναδικό στόχο αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.