Την 21η Μαΐου οι Έλληνες έδωσαν ισχυρό προβάδισμα 41% στη ΝΔ, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα ποσοστά αυτά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι απαντήσεις για το αποτέλεσμα είναι πολλές. Το εκλογικό σώμα συνέκρινε την τετραετία 2015-2019 του Αλέξη Τσίπρα με την τετραετία 2019- 2023 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ανίσχυρη Ελλάδα και την ένδεια των πολιτών της πρώτης περιόδου με την ισχυρή Ελλάδα και την ενίσχυση των εισοδημάτων της δεύτερης περιόδου. Τον αναξιόπιστο λόγο του κ. Τσίπρα, στην ίδια μορφή του 2015, με τη σιγουριά που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε την ευθύνη του, ότι δεν κατάφεραν να πείσουν και έγινε παλινόρθωση της Δεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης, κύριε Τσίπρα, δεν είναι μόνο δεξιός, είναι φιλελεύθερος, κεντρώος, κεντροδεξιός. Αξιοποιεί πρόσωπα ακόμη και της Κεντροαριστεράς. Επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι η ικανότητα και όχι ο πολιτικός χώρος. Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο και σήμερα θα κυβερνούσε και με τον Κασιδιάρη ακόμα, αφού δεν κατέθεσε υπόμνημα αντιρρήσεων στον Α.Π. Ο κ. Τσίπρας παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον Όρμπαν στην αυτοδυναμία, όμως ψεύδεται. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΕΕ έχουν εκφράσει αντιρρήσεις στις θέσεις Όρμπαν. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι είναι ο γνήσιος αντίπαλος της συντήρησης.

Όμως, τον ρωτάμε: οι αυξήσεις μισθών-συντάξεων έπειτα από 12 χρόνια, τα δύο καινούργια υπουργεία που θα γίνουν, κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής καθώς και οικογένειας, οι έξι πανελλαδικοί σταθμοί ελικοπτέρων, με ελικόπτερα που θα επεμβαίνουν σε άμεσες βοήθειες... τι σημαίνουν αυτά; Ότι η ΝΔ είναι κόμμα ανάπτυξης του εκσυγχρονισμού και όχι των συνθημάτων της πλατείας που χρησιμοποιούν Τσίπρας και Ανδρουλάκης.

Το σύστημα της απλής αναλογικής απεδείχθη μπούμερανκ για τον εμπνευστή του, τον ΣΥΡΙΖΑ, που παραδέχτηκε το λάθος του. Υπάρχει αίσθημα ικανοποίησης, επίσης, από τους Έλληνες του εξωτερικού που για πρώτη φορά ψήφισαν. Οι ψηφοφόροι είδαν την «οικοδομή» να παίρνει μπροστά. Η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, το χρηματιστήριο σημειώνει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ευάλωτος στην εθνική μας κυριαρχία, έχει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Εξέλεξε δύο βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας, που παρά τη Συνθήκη της Λωζάννης, αρνούνται να την εκφράσουν. Ο δε Τσίπρας «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»... μόνο διαμαρτυρίες κατά άλλων, μια πάγια τακτική της Αριστεράς. Στο ναυάγιο, ενώ οι υπηρεσίες λειτούργησαν με τον προσήκοντα τρόπο, ο κ. Τσίπρας αφήνει ερωτήματα για την πολιτική ηγεσία δίνοντας τροφή στους εχθρούς της Ελλάδας.

Με πειστικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη νέα τετραετία, θα δώσει έμφαση στην υγεία, στην ενίσχυση των εισοδημάτων, στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων, στη συνέχιση του ψηφιακού κράτους, στην αξιοποίηση των ικανών στις αντίστοιχες θέσεις, στην ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και σε μέτρα για τη μετανάστευση και την ασφάλεια. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με πίστη στην πρόοδό τους, με σταθερότητα και εμπιστοσύνη, θα δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να γίνει η χώρα ουσιαστικά Ευρώπη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 24/6