Υπάρχει έστω ένας εχέφρων άνθρωπος που να πιστεύει πως δεν ενημερώθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να δώσει άδεια στον ισοβίτη δολοφόνο Κουφοντίνα; Ακολούθως, υπάρχει έστω ένας εχέφρων άνθρωπος που να πιστεύει ότι όλα συνέβησαν εν αγνοία του πρωθυπουργού;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι αυτονόητο πως το Μέγαρο Μαξίμου ήξερε τα πάντα και άναψε το πράσινο φως για να συμβούν. Υποτιμώντας, όπως είχε κάνει τους πρώτους μήνες του 2015 με τον φωτογραφικό νόμο Παρασκευόπουλου, που θα απελευθέρωνε τον Ξηρό, τις αντιδράσεις που θα προκύψουν. Όχι μόνο από τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και από τις χώρες εκείνες που έχουν νεκρούς από την τρομοκρατική οργάνωση.

Αν υποθέσουμε ότι το 2015 υπήρχε απειρία, τώρα δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία για την απόφαση που έλαβαν! Μια απόφαση που έχει 100% πολιτικά χαρακτηριστικά. Είναι ένα κλείσιμο του ματιού στα «παιδιά» του Ρουβίκωνα και των άλλων ομάδων που κάνουν καθημερινά πάρτι στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή της αστυνομίας. Κατά μία έννοια, η άδεια στον Κουφοντίνα είναι μια «ισοφάριση» στη σύλληψη του 29χρονου που φέρεται να είναι αυτός που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Λουκά Παπαδήμο. Και τούτο διότι οι γνωρίζοντες λένε ότι στους κόλπους των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών υποβόσκει μια ένταση και ότι αναζητούν μια σπίθα για να βάλουν τη μεγάλη φωτιά. Πλησιάζει, άλλωστε, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι η γοητεία που ασκεί σε νεαρές ηλικίες η δολοφονική δράση του Κουφοντίνα. Αν έβλεπε κανείς το μίσος που ξεχείλιζαν τα σχόλια 20χρονων παιδιών κάτω από την ανάρτηση του γιου Κουφοντίνα, θα τον έπιανε τρόμος. Αν διάβαζε κανείς τα επαινετικά σχόλια που γράφονταν, θα του σηκωνόταν η τρίχα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι επικίνδυνη η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Διότι, με τη χαλαρότητα που επιδεικνύει, αφήνει άγουρα παιδιά να στρατολογούνται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αφήνει να διαχέονται οι εγκληματικές τους ιδέες και να περνούν προς τα έξω εικόνες σαν να γύρισε ο Κουφοντίνας από τη Γυάρο. Το μόνο παρήγορο είναι ότι αύριο ο εν λόγω θα επιστρέψει εκεί όπου του αξίζει. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι και πάλι εκεί τα κανάλια για να δείξουν τη συμβολική εικόνα να επιστρέφει στον Κορυδαλλό!