H στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο «Καμμένος-gate» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς, είναι μετρημένοι στα δάκτυλα αυτοί που επιλέγουν να τον υπερασπιστούν. Οσοι… τολμηροί το πράττουν, με εμφανή άγνοια των πραγμάτων, απλώς στέκονται σχεδόν αποκλειστικά στο γεγονός ότι συνομίλησε με τον ισοβίτη προκειμένου να φανεί η αλήθεια.

Με την απαραίτητη, βεβαίως, διευκρίνιση ότι το θέμα άπτεται της Δικαιοσύνης και ότι θα πρέπει η όλη υπόθεση να διαλευκανθεί. Αυτά στον δημόσιο λόγο τους, δεδομένου ότι είναι υποχρεωμένοι από τη στιγμή που μιλούν στα ΜΜΕ και τους γίνονται οι σχετικές ερωτήσεις να δίνουν κάποιες τυποποιημένες απαντήσεις. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, ωστόσο, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν το ίδιο το Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός να έχει πάρει πάνω του τον κ. Καμμένο και τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του. Επιπλέον, δεν κρύβουν την ανησυχία τους σε σχέση με το τι θα συμβεί αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου αναφορικά με τον (σκοτεινό;) ρόλο του κ. Καμμένου στην υπόθεση του ναρκοπλοίου.

Ακόμα, όμως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η συμπεριφορά των υπουργών. Είναι όλοι τους εξαφανισμένοι, και με εξαίρεση τον κ. Κοντονή κανένας δεν μιλάει για αυτή την ερεβώδη υπόθεση. Η πλέον «εκκωφαντική απουσία» είναι αυτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αναφερόμαστε σε αυτόν επειδή είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τη Διαφθορά! Εκτός όλων των άλλων, τυγχάνει πρώην δικαστικός, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής της ΕΥΠ. Θεωρητικά, δηλαδή, η υπόθεση ταιριάζει γάντι με τις αρμοδιότητές του, ενώ και η πείρα του στη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων είναι σημαντική.

Αναρωτιόμαστε, συνεπώς, γιατί δεν έχει πάρει θέση ο κ. Παπαγγελόπουλος; Αραγε, τον έχει συμβουλευθεί ο πολιτικός του προϊστάμενος για τους χειρισμούς που κάνει; Ως πρώην δικαστικός, δεν βλέπει ότι υπάρχει σαφέστατη παράβαση της διάκρισης των εξουσιών; Ως πρώην δικαστικός, τι πιστεύει για την κυρία Τζίβα και την επιλογή της εισαγγελέως Πειραιώς να επισκεφθεί τον κ. Γιαννουσάκη στις φυλακές Αυλώνα, οι οποίες είναι εκτός των διοικητικών της ορίων; Αυτά είναι μερικά από τα εύλογα ερωτήματα που αφορούν και τον κ. Παπαγγελόπουλο από τη στιγμή που παραμένει αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Το επισημαίνουμε διότι κάπου ακούστηκε πως (και) η απουσία του από τα κυβερνητικά έδρανα τη Δευτέρα το απόγευμα, όταν οι κύριοι Καμμένος και Κοντονής απαντούσαν (λέμε τώρα...) στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους έγινε, είχε πολιτικό χαρακτήρα. Είχε;