Παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν είναι με κάθε επισημότητα ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ που αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 222 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Παρίσι και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη νέα προοπτική της καριέρας του.

Ο Νεϊμάρ ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε στην Παρί για τα χρήματα: «Αν ο κόσμος νομίζει ότι ήρθα στο Παρίσι για τα χρήματα, θέλω να πω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έβαζα το οικονομικό πάνω απ' όλα. Όσοι δεν με ξέρουν μιλούν για τα χρήματα, όμως πρώτα και πάνω απ' όλα έβαζα τη δική μου ευτυχία και της οικογένειάς μου».

Αναφέρθηκε ακόμα στις φήμες πως αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα επειδή ήταν στη σκιά του Μέσι: «Δεν ήμουν το αστέρι της Μπαρτσελόνα και ούτε με ενδιέφερε αυτό. Δεν είναι αυτό που ζητάω στη ζωή και την καριέρα μου. Προσαρμόστηκα και ταίριαξα πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα. Οι τίτλοι είναι αυτοί που με καθοδηγούν και μου δίνουν συνεχώς κίνητρο για νέες επιτυχίες. Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όνειρα».

Αλ Κελαϊφί: Ο Νεϊμάρ είναι παγκόσμιο είδωλο

Στις δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας, ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί βομβαρδίστηκε από ερωτήσεις για τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός και απέρριψε την κριτική.

«Ο Νεϊμάρ είναι ένα ποδοσφαιρικό είδωλο. Ήδη μας έχει προσφέρει πολλά σαν ομάδα. Οι οπαδοί μας πάντα ονειρεύονταν έναν τέτοιο παίκτη και να τος σήμερα. Η Ligue 1 με την παρουσία του γίνεται πιο ανταγωνιστική μια ο ίδιος υπέγραψε για να πάρει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί. Θέλουμε όλα τα τρόπαια που διεκδικούμε. Τον ευχαριστούμε που ήρθε την Παρί και σε όσους δούλεψαν σκληρά για να γίνει αυτή η μεταγραφή. Νεϊμάρ, καλώς ήρθες στο νέο σου σπίτι», δήλωσε αρχικά.

«Σας εγγυώμαι πως ο Νεϊμάρ δεν ήρθε εδώ για τα λεφτά. Θα μπορούσε να βρει ακόμη περισσότερα αλλού. Ήρθε για την πρόκληση. Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μας. Είμαστε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και θα μιλούν για τη μεταγραφή αυτή για πολύ καιρό. Ο Νεϊμάρ ήρθε για τίτλους. Η Παρί πλήρωσε τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ κι όχι ο Νεϊμάρ, θα βγάλουμε περισσότερα χρήματα από όσα ξοδέψαμε γι’ αυτή τη μεταγραφή».

Τέλος, ερωτηθείς αν ανησυχεί για το financial fair play, απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σε όποιον ανησυχεί, του λέω να πάει να πιεί έναν καφέ».