Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επικράτησαν της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82-78 και θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, προκειμένου να κατακτήσουν για τέταρτη φορά το τρόπαιο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κοίταξαν κατάματα την πρωταθλήτρια Ευρώπης των 43 εκατ. ευρώ και της είπαν «όχι», 82-78, για ένα πρώτο «back to back» στην ιστορία της, αν και κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα μόλις 1:53’’ πριν το τέλος.

Οι «Πειραιώτες», από τους οποίους δεν υστέρησε κανείς, είχαν να αντιμετωπίσουν και τη διαιτησία, που όλα τα αμφισβητούμενα σφυρίγματα τα έδωσε υπέρ των Ρώσων.

«Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου, να πάρω τη σωστή απόφαση στις κρίσιμες στιγμές για να κερδίσει η ομάδα. Τίποτα περισσότερο. Η ΤΣΣΚΑ είχε οργανωθεί πολύ καλά πάνω μου αμυντικά και έπρεπε να βρω λύσεις» ανέφερε μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Ογκάστιν 6, Φριτζόν, Τζάκσον 12 (2), Βορόντσεβιτς 2, Χίγκινς 6, Κριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 14 (4), Μάντζαρης 12 (4)

Δείτε τα highlights του μεγάλου αγώνα: