Μια μέρα έμεινε για την διεξαγωγή ενός από τους μεγαλύτερους αγώνες, αν όχι ο μεγαλύτερος, που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του. Αυτόν με την Άστον Βίλα, που έχει να κάνει με την ρεβάνς για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Το επικό 4-2, του πρώτου αγώνα, που πέτυχε ο Ολυμπιακός, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 του μήνα στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί σημείωσε χατ τρικ στο «Βίλα Παρκ» και το άλλο γκολ το έβαλε ο Σαντιάγο Έσε. Βέβαια ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ ενώ η αγγλική ομάδα έχασε και πέναλτι, με τον Ντάγκλας Λουίς να αστοχεί από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός και η αμυντική λειτουργία

Αυτά τα δύο γκολ και γενικά οι... αρρυθμίες που παρουσίασε στην άμυνα ο Ολυμπιακός, είναι κάτι που θέλει να... διορθώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Για τον λόγο αυτό χθες στο Ρέντη, πέραν από τα κομμάτια τακτικής που δουλεύτηκαν στο γήπεδο, υπήρξε και χρήση βίντεο από τον Βάσκο προπονητή.

Έδειξε στους παίκτες φάσεις από το πρώτο παιχνίδι, οι οποίες αφορούσαν τα αμυντικά λάθη ποιυ έγιναν στην πρώτη αναμέτρηση. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων ζήτησε να μην γίνουν αβίαστα λάθη στην άμυνα και να είναι όλοι προσεκτικοί στον τομέα τους και να καλύπτει ο ένας τον άλλον.

Η Άστον Βίλα έκανε παιχνίδι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των Πειραιωτών και αυτό είναι κάτι που επίσης δεν θέλει να δει ο Μεντιλίμπαρ. Κοινώς το θέμα του Μεντιλίμπαρ έχει να κάνει με την άμυνα και πως θα μπορέσει να την θωρακίσει έτσι ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου περιμένει από την Αστον Βίλα να δώσει γρήγορο τέμπο στο ματς για να βρει επιθέσεις που θα της επιτρέψουν να σκοράρει και να μπει στο κόλπο της πρόκρισης.

Τι ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ από τους παίκτες

Ο Μεντιλίμπαρ τόνισε και χθες στους παίκτες ό,τι το αυριανό παιχνίδι θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η αγγλική ομάδα και ο Ουνάι Έμερι είναι περισσότερο υποψιασμένοι για τον Ολυμπιακό και τον τρόπο που λειτουργεί μέσα στο ματς. Παράλληλα αναμένεται να έχει στο τέρμα και τον Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, ο οποίος είναι επιδραστικός για την Αστον Βίλα, τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στην πληθωρική του παρουσία στο τέρμα, ξεπέρασε, όπως λέγεται στην Αγγλία, τον τραυματισμό του, ενώ ήταν και τιμωρημένος στην πρώτη αναμέτρηση.


Ο καταλυτικός ρόλος του Ελ Καμπί

Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικός στην επιθετική του λειτουργία. Το συστημα με την εκμετάλευση του Αγιούμπ Ελ Καμπί στο όριο του οφσάιντ με την άμυνα της ομάδας του Μπέρμιγχαμ βγήκε 100%.

Σίγουρα και ο Ουνάι Έμερι θα κοιτάξει να βρει λύσεις γι’ αυτό. αλλά γενικότερα η ομάδα του παίζει πολύ ψηλά στο γήπεδο και είναι ΄ρνα ρίσκο. Αν το συνεχίσει τότε δεδομένα θα βρει νέες ευκαιρίες ο Μαροκινός επιθετικός, αφού φάνηκε πως είναι τρομερός σε αυτό το στιλ επιθέσεων.

Βέβαια και ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικούς πασέρ, όπως είναι οι Ντάνιελ Ποντένσε, Κώστας Φορτούνης, Τσικίνιο καθώς και ο Σαντιάγο Έσε.


Η ενδεκάδα που αναμένεται να ξεκινήσει ο Ολυμπιακός

Αναφορικά με την ενδεκάδα αναμένεται μια αλλαγή σε σχέση με αυτούς που έπαιξαν και στην πρώτη αναμέτρηση. Έχει να κάνει με τον Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος δύσκολα θα δώσει το παρών, αφού ακόμα πονάει στον αριστερό αστράγαλο.

Την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Έτσι η ενδεκάδα αναμένεται να αποτελείται από τους: Τζολάκη, Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ρέτσο, Ρίτσαρντς, Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνη, Ελ Καμπί. Όλα αυτά αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.