Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε σήμερα στον κόσμο της Euroleague αφού αποκαλύφθηκε σκηνικό όπου ο Ματέι Μπολτάουζερ πιάστηκε να... κλέβει κολόνιες από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου "Νίκολα Τέσλα". Μάλιστα ο Σλοβένος διαιτητής κατηγορείται ότι είναι "σεσημασμένος κλέφτης" από τον Ματ Τζάνινγκ ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τον χειρότερο διαιτητή της διοργάνωσης.

Σερβικό μέσο αποκάλυψε πως το σκηνικό συνέβη μετά την αναμέτρηση της Παρτιζάν με τη Μονακό για τη 12η αγωνιστική, το Δεκέμβρη του 2023. Τότε μάλιστα ο Σλοβένος είχε πληρώσει απλώς πρόστιμο της τάξης των 256 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος. 

Η διοικούσα αρχή της Euroleague έχει ξεκινήσει άμεσα πειθαρχική διαδικασία προκειμένου να χαράξει τη στρατηγική της ενόψει τη συνέχειας ή μη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Όπως και να 'χει, δεν είναι και... τιμητικό το να είσαι διαιτητής και να κλέβεις για... χόμπι. 

Θυμίζουμε ότι ο Σλοβένος ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών του Game 1 της σειράς των Playoffs ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Μακάμπι Τελ Αβίβ με τους "πράσινους" να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία (και) εκείνου του παιχνιδιού.