Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό AKTOR και η ομάδα του μπόρεσε να καλύψει την απουσία του για... πέντε λεπτά όπου κατάφερε με τον Κόλσον να μπερδέψει τους πράσινους και να πάρει τη νίκη. Παρ' όλα αυτά στο δεύτερο παιχνίδι εμφανίστηκε η διαφορά ποιότητας των ομάδων για την οποία φωνάζει ο Αταμάν τόσο καιρό. Ειδικά αν λείπει και ο Μπόλντγουιν, οι "πράσινοι" είναι κλάσεις ανώτεροι και μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για το Final-Four της Euroleague.

Ο πρώην γκαρντ των Ολυμπιακού, Μπάγερν και Μπασκόνια ταλαιπωρείται ακόμη από τον μυικό τραυματισμό που προσκόμισε από μια άτσαλη προσγείωση μετά από καλάθι στον αιφνιδιασμό. Και οι επίσημοι φορείς της "ομάδας του λαού" αναφέρουν ότι ο παίκτης βρίσκεται στην Κροατία για εντατικές θεραπείες προκειμένου να προλάβει τις αναμετρήσεις στην "Χάλα Πιονίρ" του Βελιγραδίου.

Οι πιθανότητες δεν είναι μεν με το μέρος του τη στιγμή που μιλάμε, όμως πολλές φορές αυτά είναι και επικοινωνιακά mind games που παίζουν οι ομάδες μεταξύ τους. Η λογική λέει πως η επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια θα υπερισχύσει και οι Ισραηλινοί θα παραταχθούν πλήρεις απέναντι στον Παναθηναϊκό που θα ψάξει αρχικά μία και εν συνεχεία και δεύτερη νίκη προκειμένου να ξεμπερδέψει χωρίς τη διαδικασία του πέμπτου παιχνιδιού. 

Θυμίζουμε πως πέρυσι η Μακάμπι παρ' όλο που έκανε το break απέναντι στη Μονακό στο δεύτερο παιχνίδι, είδε την παρέα του Μάικ Τζέιμς να απαντά με break στο break και να παίρνει εν τέλει το εισιτήριο για το Final-Four του Κάουνας, εκεί όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.