Ο κάτοχος του φετινού Basketball Champions League θα είναι... Ισπανός. Η Τενερίφη έχοντας σε τεράστια βραδιά την τριάδα τωνΚάιλ Γκάι (34 πόντοι, 5 ριμπάουντ) Μαρσελίνιο Χουέρτας (27 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και Γκιόργκι Σερμαντίνι (21 πόντοι, 7/8 δίποντα, 7/9 βολές), πήρε τη νίκη κόντρα στο μαχητικό αλλά εμφανώς πιο άπειρο Περιστέρι  με 97-93 και προκρίθηκε στον τελικό του BCL όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μάλαγα - Μούρθια. 

Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν την αδιανόητη κατάσταση των τριών ποιοτικότερων παικτών τους, βρήκαν διψήφια διαφορά ένα τρίλεπτο πριν το φινάλε όμως ομάδα του Σπανούλη χωρίς να παλεύει μέχρι το τέλος, δεν είναι ομάδα Σπανούλη. Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση για ακόμη μια φορά με τον Πουλιανίτη να πάει για το θαύμα, όμως ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ (του Λοβ) στέρησε στους "πρίγκιπες" να διεκδικήσουν έστω το να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Διαβασμένο και αποφασισμένο Περιστέρι στο ξεκίνημα του ημιτελικού

Το Περιστέρι μπήκε αποφασισμένο με εξαιρετική άμυνα και μαέστρο τον Ράγκλαντ στην επίθεση, προηγήθηκε με έξι πόντους, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα με την είσοδο του Σερμαντίνι που έπαιζε χωρίς αντίπαλο κάτω από τα καλάθια πετυχαίνοντας 8 διαδοχικούς πόντους. Η Τενερίφη προηγήθηκε 19-18 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό αλλά δύο καλάθια από Γουίλιαμς (τρίποντο) και Λοβ έδωσαν το προβάδισμα στο Περιστέρι στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου με 23-19.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u6uupsb7v5) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u79exy1vbd)

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο αγέραστος Μαρθελίνο Χουέρτας ήταν ο παίκτης που έβαλε πολύ δύσκολα στην άμυνα του Σπανούλη, με το Περιστέρι να μένει με μόλις ένα καλάθι στο πρώτο τρίλεπτο και τους Ισπανούς να ισοφαρίζουν 25-25. Η επιστροφή στο παρκέ του Ράγκλαντ σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές άμυνες του Νίκου Χουγκάζ αποκατέστησαν την τάξη στο παρκέ και το προβάδισμα επέστρεψε στο 15' σε ελληνικά χέρια (29-25).

Το ξέσπασμα του Γκάι έβαλε δύσκολα στο Περιστέρι και μπροστά την Τενερίφη

To Περιστέρι συνέχισε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένο και μεθοδικό στην επίθεση, αλλά μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου εμφανίστηκε στην εξίσωση του ημιτελικού η παράμετρος Κάιλ Γκάι. Με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να είναι "εξαφανισμένος" για 15 ολόκληρα λεπτά... αίφνης πήρε φωτιά. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η Τενερίφη έμεινε κοντά στο σκορ, πετυχαίνοντας μέσα σε πέντε λεπτά... 12 πόντους! Σαν να μην έφτανε μάλιστα ο κακός μπελάς Γκάι, σε μια ανύποπτη φάση ο Ελάιζα Μήτρου Λονγκ χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ συμπληρώνοντας τρία, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με τους Ισπανούς μπροστά στο σκορ με 43-42, με τον Κάιλ Γκάι να σκοράρει στην εκπνοή με... τρελό σουτ από τα δέκα μέτρα, αλλά τους διαιτητές να διαπιστώνουν ότι η μπάλα έφυγε από τα χέρια του ενώ ο χρόνος του πρώτου εικοσαλέπτου είχε ολοκληρωθεί.

Η Τενερίφη μπλόκαρε τα "ατού" του Περιστερίου και πήρε πολύτιμες λύσεις από Χουέρτας και Σερμαντίνι

Ο Κάιλ Γκάι συνέχισε να πυροβολεί και στο τρίτο δεκάλεπτο όμως το Περιστέρι κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα και να του κλείσει τις ελεύθερες ματιές στον Αμερικανό σκόρερ. Από εκεί και πέρα ο Χουέρτας ανέλαβε τις περισσότερες των επιθέσεων όμως δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά, με τους ψηλούς να δίνουν ομηρικές μάχες μεταξύ τους. 

Η είσοδος του Πουλιανίτη έδωσε ακόμη περισσότερη ένταση στην περιφερειακή άμυνα με τον Έλληνα γκαρντ να ξεκινά επίσης με 2/2 τρίποντα και να δίνει πνοή στην επίθεση της ομάδας του, σε σημείο που υπήρχε επιτακτική ανάγκη καθώς οι Ισπανοί έβρισκαν λύσεις απέναντι στην άμυνα των "πριγκίπων". Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι βρήκε λύσεις απέναντι στον πιο "ελαφρύ" Ρένφρο εκμεταλλευόμενος την δημιουργία του Χουέρτας και η ομάδα του Βιντορέτα έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με +6 (66-60).

Ο Γκάι έκανε τη διαφορά διψήφια, ο Πουλιανίτης πήγε για το θαύμα αλλά ο χρόνος δεν ήταν αρκετός

Ο Νίκος Χουγκάζ πήρε τη σκυτάλη από τον Πουλιανίτη και με άμυνα, ριμπάουντ και συνεχόμενους πόντους έδωσε σάλπισμα ανατροπής. Όμως και πάλι Χουέρτας και Σερμαντίνι είχαν τις απαντήσεις με τον Ράγκλαντ να υστερεί αρκετά στην άμυνα, όπως αντίστοιχα και ο Ρένφρο που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Γεωργιανό ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε +7 (75-68), στα 6:38' πριν το φινάλε. 

Η διαφορά έγινε διψήφια με τον Κάιλ Γκάι να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Όμως ο Σπανούλης δεν είχε ρίξει όλα τα όπλα της φαρέτρας του. Η επιστροφή του Πουλιανίτη οδήγησε σε ένα επιμέρους 8-0 με 2/2 του Έλληνα γκαρντ ο οποίος μείωσε τη διαφορά στο καλάθι. Δύο βολές των Ισπανών ανέβασαν τη διαφορά στο +4 (92-88).

Μια περίεργη απόφαση των διαιτητών για τεχνική ποινή στον Σπανούλη έδωσε ακόμη έναν πόντο προβάδισμα στους Ισπανούς. Ο Μήτρου-Λονγκ πήρε τρεις βολές από τον Φιτιπάλντο από τις οποίες έβαλε 2/3. Ο Γκάι αστόχησε σε τρίποντο όμως ο Σάστρε με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έδωσε τη χαριστική βολή. Κάκιστη δουλειά του Λοβ ο οποίος έχασε πολύ εύκολα τον Ισπανό φόργουορντ.

Ο Λοβ αστόχησε στη μία από τις δύο βολές όμως και πάλι το Περιστέρι έβγαλε την άμυνα. Ο Σερμαντίνι έκανε ακατανόητο φάουλ στον Μήτρου-Λονγκ ο οποίος είχε την ευκαιρία να δώσει μια τελευταία ελπίδα στους "πρίγκιπες". βάζοντας και τις δύο βολές. Ο Χουέρτας όμως δεν αστόχησε στις δικές του βολές και κάπως έτσι το Περιστέρι στέρεψε από... χρόνο. 

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 43-42, 66-60, 97-93

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης