Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη δεύτερη αγωνιστική των Playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα έφερνε τη σειρά στο 1-1. Οι "πράσινοι" είχαν στο πλευρό τους στο γήπεδο και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που επέστρεψε στο ΟΑΚΑ μετά από δύο χρόνια, κάτι που τους έδωσε έξτρα ώθηση.

Το παιχνίδι μπορεί να μη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που βρέθηκε στο -8 (20-28) στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά η είσοδος του Κώστα Σλούκα και οι 15 πόντοι που πέτυχε, έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 12 πόντους διαφορά (51-39) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του να είναι οι πρωταγωνιστές. Οι "πράσινοι" αγχώθηκαν για λίγο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν είδαν τη διαφορά να πέφτει στους 5 (71-66) αλλά ο Κώστας Σλούκας τελείωσε την υπόθεση νίκη με... συνοπτικές διαδικασίες στο φινάλε, δίνοντας τη νίκη στο "τριφύλλι" με 95-79. 


Εξαιρετική Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Παναθηναϊκού

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο της σειράς, με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικές στην επίθεση τους με τον Κοέν από τη πλευρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Μήτογλου από του Παναθηναϊκού να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων. Ο Ισραηλινός φόργουορντ με οκτώ γρήγορους πόντους, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με πέντε (7-12) στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. 

Οι "πράσινοι" μ' ένα μικρό σερί 7-0 πέρασαν μέσα σ' ένα λεπτό μπροστά στο σκορ με 14-12 αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το... ίδιο νόμισμα και πήραν ξανά το προβάδισμα με τον ΝτιΜπαρτολομέο να εκτελεί έξω από τα 6,75.

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα στο παιχνίδι έδωσε μία άλλη πνοή επιθετικά στο "τριφύλλι" αλλά αμυντικά κυρίως κάτω από τη ρακέτα αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα με τον Ριβέρο κυρίως. Ο Κουβανός σέντερ με δικό του τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους Ισραηλινούς 8 πόντων (20-28) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Με οδηγό τον φοβερό Σλούκα πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε τελείως διαφορετικά με τον Παναθηναϊκό να "σφίγγει" την άμυνα του και μ' ένα γρήγορο 8-3 σε δυόμιση λεπτά με τον Βιλντόζα πρωταγωνιστή, έριξαν τη διαφορά στους 3 (28-31). Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να πήραν... ανάσα μ' ένα φλότερ του Νίμπο, αλλά οι "πράσινοι" ήξεραν τον τρόπο για να τους σταματήσουν.

Το "τριφύλλι" κυκλοφορούσε εξαιρετικά τη μπάλα στη περιφέρεια αλλά έχανε τα σουτ, τα οποία όμως τελικά ήρθαν από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που ισοφάρισε σε 38-38 τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Σλούκας πέτυχε τρίτο διαδοχικό τρίποντο και ξεσήκωσε το κοινό, ενώ στην ίδια φάση ο Νίμπο έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Παπαπέτρου, χτυπώντας στο πρόσωπο.

Οι "πράσινοι" ουσιαστικά σε μία φάση πήραν οκτώ πόντους, καθώς ο υπαρχηγός του "τριφυλλιού" ευστόχησε πέρα από τις βολές και σε τρίποντο στη συνέχεια. Η ορμή της ομάδας του Εργκίν Αταμάν σε συνδυασμό με το γήπεδο που "κόχλαζε" έκανε τους φιλοξενούμενους να χάσουν τη ψυχραιμία τους αλλά και τη διαφορά με το σκορ. Ένα τρίλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να κάνει το 38-38, 51-39 και να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Κομβικός Παπαπέτρου και οι βοήθειες του Αντετοκούνμπο στήριξαν το κρεσέντο του Σλούκα

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με τον Ντίνο Μήτογλου να παίρνει προσπάθειες και να ανεβάζει τη διαφορά στους 17 (56-39) με τους "πράσινους" να κάνουν επί μέρους σκορ 21-1 κόντρα στην Μακάμπι.

Το σερί τελείωσε από τον Λορέντσο Μπράουν που με τρία διαδοχικά δικά του καλάθια προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, αλλά οι βοήθειες του Παπαπέτρου και τα σουτ του Ναν κρατούσαν τη διαφορά στα επίπεδα των 16 πόντων (64-48) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά ο Σλούκας και η σημαντική βοήθεια του Κώστα Αντετοκούνμπο με τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ βοήθησαν τους "πράσινους" να μείνουν μακριά στο σκορ. Μοναδικό "μελανό" σημείο ήταν η μείωση του σκορ στα τελευταία δευτερόλεπτα στους 11 (71-60) και το τέταρτο φάουλ του αρχηγού του Παναθηναϊκού που οδηγήθηκε στον πάγκο.

Με "αφηνιασμένο" Σλούκα ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μακάμπι

Στο ίδιο έργο... θεατές οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην τέταρτη περίοδο, καθώς είδαν τη διαφορά των 11 πόντων να πέφτει στους 5 (71-66) σ' ένα παιχνίδι που θυμίζει κατά πολύ το πρώτο. Ο Εργκίν Αταμάν επιστράτευσε γρήγορα ξανά τον Κώστα Σλούκα για να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του, με τα τέσσερα φάουλ όμως να τον κάνουν ευάλωτο αμυντικά. 

Ο αρχηγός των "πρασίνων" έφερε ξανά το παιχνίδι στα μέτρα της ομάδας του αρχικά "ταΐζοντας" τον Ματίας Λεσόρ κάτω από το καλάθι και στη συνέχεια τον Ιωάννη Παπαπέτρου  που ευστόχησε έξω από τα 6,75, φτάνοντας τη διαφορά στους 12 (82-70) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. 

Παρά την πίεση της Μακάμπι στο φινάλε, ο Σλούκας δεν ήθελε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του και καθάρισε την... μπουγάδα για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε τελικά με 95-79 και έφερε τη σειρά σε απόλυτη ισορροπία (1-1). Τώρα θέλει τουλάχιστον μία νίκη στην έδρα των Ισραηλινών για να ελπίζει στην πρόκριση του στο Final 4 του Βερολίνου.