Σε ρυθμούς "Waka waka" χόρευαν άπαντες στο "Έμιρεϊτς" καθώς η ραψωδία του Κάι Χάβερτς κόντρα στην πρώην ομάδα του οδήγησε σε άνετη επικράτηση της Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι. Οι "Κανονιέρηδες" έδειξαν πως έπαιζε η πρωτοπόρος της Premier League με μία ομάδα που παλεύει στη μέση της βαθμολογίας, και ξέφυγαν πλέον με +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έστω και με δύο ματς παραπάνω. 

Ο Τροσάρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους οι οποίοι έπαιξαν με τη φωτιά αλλά δεν κάηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπεν Γουάιτ έκανε το 2-0, ο Χάβερτς διεύρυνε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ με δύο προσωπικά τέρματα με τον Άγγλο μπακ να τον μιμείται και να βάζει κι εκείνος δεύτερο γκολ για το 5-0. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που παίρνει η Άρσεναλ απέναντι στην Τσέλσι.

Προηγήθηκε νωρίς η Άρσεναλ, αντέδρασε αλλά δεν ισοφάρισε η Τσέλσι

Η Άρσεναλ για ακόμη ένα παιχνίδι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με νοοτροπία νικητή. Νοοτροπία μιας ομάδας που θα τα δώσει όλα μέχρι τέλους. Οι "Κανονιέρηδες" προηγήθηκαν νωρίς με τον Τροσάρ μετά από υπέροχη ενέργεια του Ντέκλαν Ράις. 

Οι παίκτες του Αρτέτα όμως έπαιζαν με τη φωτιά. Ο Χάβερτς σε τετ α τετ πάσαρε σε αντίπαλο αντί να πλασάρει, ενώ και οι υπόλοιπες τελικές κατέληγαν τις περισσότερες φορές στα σώματα. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Τσέλσι να απειλήσει είτε με στατικές φάσεις είτε με αντεπιθέσεις με τον Ράγια να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι μετά από παράλληλη μπαλιά του Τζάκσον που κόντραρε στον Γκάμπριελ. 

Ο Τζάκσον ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ράγια κράτησε για ακόμη ένα ημίχρονο ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλες ευκαιρίες με τον Πέτροβιτς να αντιδρά εξαιρετικά σε σουτ του Χάβερτς μέσα από την περιοχή στη σημαντικότερη εξ' αυτών.

Αποφασισμένη Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο, "καθάρισε" την Τσέλσι με... ξεσάλωμα από Γουάιτ και Χάβερτς

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ δεν ήταν διατεθειμένη να μπει σε περιπέτειες. Προειδοποίησε εις διπλούν, προτού ο Μπεν Γουάιτ κάνει το 2-0 στο 52' μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά αργότερα μια μαγική ασίστ του Όντεγκαρντ έβγαλε τετ α τετ τον Κάι Χάβερτς ο οποίος έβαλε στην πλάτη του τον Κουκουρέγια και νίκησε τον Πέτροβιτς για το 3-0, σκοράροντας απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ο Κάι Χάβερτς ήταν διαρκώς μέσα στις φάσεις που έκανε η ομάδα του, γι' αυτό και ανταμείφθηκε με δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 65' το οποίο διαμόρφωσε το 4-0. Το πάρτυ συνεχίστηκε για τους "Κανονιέρηδες" με τον Μπεν Γουάιτ να βάζει κι εκείνος δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 70'.

Ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες λίγο έλειψε να χαλάσει μια τέλεια βραδιά όμως ο μικροτραυματισμός του δεν ήταν κάτι σοβαρό. Ο Βραζιλιάνος συνέχισε και κράτησε άλλη μια ανέπαφη εστία στο πλάι του Σαλίμπα με τον Ράγια να κατακτά το βραβείο του "Golden Glove" της Premier League από την 34η αγωνιστική.

Επόμενη υποχρέωση των "Κανονιέρηδων" ένα άλλο πολύ πιο δύσκολο ντέρμπι του Λονδίνου, την Κυριακή (28/4, 16:00) απέναντι στην Τότεναμ εκτός έδρας. Η Τσέλσι πηγαίνει μια μέρα νωρίτερα (27/4, 22:00) στο "Βίλα Παρκ" για αντιμετωπίσει την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.