Συναρπάστικα παιχνίδια πραγματοποίηθηκαν στα Playoffs ανόδου και Play - Οut υποβιβασμού στη Super League 2. Μεγάλη νικήτρια στον Νότιο Όμιλο ήταν η Athens Kallithea που επικράτησε εύκολα με 4-0 της Ηλιούπολης και παρέμεινε στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τα Χανιά να χάνουν σημαντική ευκαιρία να μείνουν κοντά της μετά την ήττα με 0-1 από τον Ιωνικό.

Στη μάχη του υποβιβασμού πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Παναχαϊκή στην έδρα του Γιούχτα, ενώ το Αιγάλεω κράτησε το μηδέν στην έδρα του Παναθηναϊκού Β. Βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος πήρε η Κοζάνη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Πάρτι... ανόδου στη Super League 2 για την Athens Kallithea κόντρα στην Ηλιούπολη

Μεγάλη εντός έδρας νίκη που την κρατάει στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον Νότιο Όμιλο πέτυχε η Athens Kallithea, κερδίζοντας με 4-0 την Ηλιούπολη για την πέμπτη αγωνιστική των Playoffs στη Super League 2. Το προβάδισμα έδωσε στους γηπεδούχους ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Λουκίνας μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για οφσάιντ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pv7a3qpqsh)
Ο ίδιος παίκτης έκανε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να έρθει ο Ντεμέτριους στο 57ο λεπτό να βάλει ένα απίστευτο γκολ με εντυπωσιακή προσπάθεια, διαμορφώντας το 3-0 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pw6z15bad5)


Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τόρες να "γράφει" το 4-0 για την ομάδα του, που έφτασε τους 34 βαθμούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pwsfvo5nwx)

Διπλό του Ιωνικού και... αντίο άνοδος για τα Χανιά

Τη νίκη που θα τα κρατούσε σε απόσταση... βολής από την Αthens Kallithea έψαχναν τα Χανιά που υποδέχθηκαν στην Κρήτη τον Ιωνικό για την πέμπτη αγωνιστική των Playoffs της Super League 2. Οι γηπεδούχοι αν και πίεσαν αρκετά τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν στο πρώτο ημίχρονο.

Όπως και τις περισσότερες φορές, έτσι και στα Χανιά η μπάλα τιμώρησε με τον Ιωνικό να κατάφερνει εκείνος να πάρει το προβάδισμα με τον Οικονομίδη, γκολ το οποίο έβαλε... ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων για άνοδο στη Super League. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις τρεις αγωνιστικές που υπολείπονται για το φινάλε, με την κρητική ομάδα να βρίσκεται στο -6 από τους πρωτοπόρους

"Διπλό" παραμονής στη Super League 2 για την Παναχαϊκή - Συνεχίζεται η αγωνία για τον Παναθηναϊκό Β

Μία ισοπαλία σαν... νίκη πήρε το Αιγάλεω κόντρα στον Παναθηναϊκό Β και διατήρησε τη διαφορά τους στη βαθμολογία στους τρεις βαθμούς. Οι "πράσινοι" προσπάθησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ αλλά οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν σωστά και κράτησαν το μηδέν στην άμυνα τους, με το τελικό 0-0 να τους αφήνει ευχαριστημένους.

Ένα αποτέλεσμα που δεν βοηθάει το "τριφύλλι" να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά αντιθέτως "βυθίζεται" ακόμη περισσότερο, μένοντας στους 19 βαθμούς, με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Διαγόρα Ρόδου να ακολουθεί και να κρίνει πολλά.


Σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Κρήτη κόντρα στον Γιούχτα πέτυχε η Παναχαϊκή με 1-2, αποτέλεσμα που τη φέρνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στον Νότιο Όμιλο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς στο 15ο λεπτό χάρις σε γκολ του Ζέκοφ αλλά η χαρά κράτησε για λίγο με τον Λώλη ένα τέταρτο αργότερα να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους.

Ο Χριστόπουλος όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με υπέροχο σουτ στο 80ο λεπτό έδωσε τη νίκη - χρυσάφι στους Πατρινούς που έφτασαν τους 21 βαθμούς, με τον Γιούχτα από τη πλευρά του να βρίσκεται σε δεινή θέση, μιας και έμεινε στους 17 βαθμούς τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Εξασφαλίζει την παραμονή ο ΠΑΟΚ Β - Ο Μαξίμοβιτς έσωσε την Κοζάνη στο 95'

Με γκολ του Μαξίμοβιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η Κοζάνη "έκλεψε" τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας και έμεινε ζωντανή στη μάχη του υποβιβασμού στα Play - Out του Βόρειου Ομίλου της Super League 2.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη αξιόλογη φάση τους στον αγώνα με τον Κονίλιο στο 4ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Η ισοπαλία αυτή φέρνει τη Καρδίτσα στους 20 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να μένουν στους 19 από τη πλευρά τους.

Στο άλλο παιχνίδι του Βόρειου Ομίλου ο ΠΑΟΚ Β πήρε μία ακόμη νίκη αυτή τη φορά κόντρα στον Καμπανιακό με 1-0, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την παραμονή του στη Super League 2. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" είδε τον Σπυράκο στο 36ο λεπτό να του δίνει το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το φινάλε, φτάνοντας τους 27 βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους να μένουν στους 19 και στη ζώνη του υποβιβασμού. 


Οι βαθμολογίες των Playoffs

Βόρειος Όμιλος

1. Λεβαδειακός 41
2. ΑΕΛ 28
3. Νίκη Βόλου 24
4. Μακεδονικός 21
5. ΑΕΚ Β 18

Νότιος Όμιλος

1. Athens Kallithea 34
2. ΠΑΕ Χανιά 28
3. Ιωνικός 27
4. Ηλιούπολη 25
5. Καλαμάτα 19

Οι βαθμολογίες των Play - Out

Βόρειος Όμιλος

6. ΠΑΟΚ Β 27
7. Ηρακλής 24
8. Αναγέννηση Καρδίτσας 22
9. Καμπανιακός 19
10. Κοζάνη 18
11. Αιολικός 15

Νότιος Όμιλος

6. Διαγόρας 26
7. Αιγάλεω 22
8. Παναχαϊκή 21
9. Παναθηναϊκός Β 19
10. Γιούχτας 17
11. Ολυμπιακός Β 16