Η Ρεάλ Μαδρίτης, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League επί της Μάντσεστερ Σίτι, υποδέχεται στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” την Μπαρτσελόνα, η οποία υπέστη έναν αδόκητο αποκλεισμό στο παιχνίδι της Βαρκελώνης με την Παρί Σεν Ζερμέν, για την 32η αγωνιστική της LaLiga.

Δεν είναι το πιο “τσουρουφλιστό” ντέρμπι των τελευταίων ετών, αν και ενδεχόμενη νίκη των Καταλανών, οι οποίοι είναι και πρωταθλητές Ισπανίας, θα τους φέρει εκεί που δεν το φανταζόταν κάποιος στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, δηλαδή 5 βαθμούς πίσω από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, με ισάριθμα παιχνίδια να απομένουν. Η επικράτηση της Ρεάλ θα σημαίνει ότι οι “μερένχες” θα χρειάζονται 4 πόντους στις εναπομείνασες αναμετρήσεις για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Το standing ovation στον Ροναλντίνιο


Τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης είχαν πάντα ταξικό και κοινωνικό υπόβαθρο, αλλά η απογείωσή τους σε αναμετρήσεις που αφορούν σε όλη την Ευρώπη δεν έγινε παρά μετά τη μεταγραφή του Λουίς Φίγκο στην ομάδα της πρωτεύουσας, που φέρνει φαρδύπλατη την υπογραφή του Φλορεντίνο Πέρεθ. Η επιστροφή του στη Βαρκελώνη στις 21 Οκτωβρίου 2000 είναι από τις πλέον αξιοσημείωτες στιγμές στην Ιστορία των αναμετρήσεων.

Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια που είναι συλλεκτικά, όπως εκείνο της 19ης Νοεμβρίου του 2005, που η Μπαρτσελόνα νίκησε με σκορ 3-0. Ήταν το ματς που ο Ροναλντίνιο έστειλε την άμυνα της Ρεάλ στο τρενάκι του τρόμου, έκανε τον Μίτσελ Σαλγάδο και τον Σέρχιο Ράμος να αναθεωρήσουν την ίδια την ύπαρξή τους και πήρε το χειροκρότημα των φίλων της Ρεάλ, οι οποίοι στάθηκαν για να δείξουν αποδοχή στο ανώτερο στοιχείο στο γήπεδό τους.

Εκείνο το standing ovation παραμένει μία από τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές, όχι μόνο επειδή ήταν ένας κλάδος ελαίας αλλά και, διότι ανέδειξε το μεγαλείο ενός από τους πλέον χαρισματικούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στο απόγειο της προσωπικής πορείας του, σε νου και σώμα.


Real Madrid vs FC Barcelona 0 3 Highlights 2005 06 HD 720p English Commentary


Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Το τηλεφώνημα στις 3 το πρωί

Σύμφωνα με δήλωση του Αντρές Ινιέστα, την οποία δημοσίευσαν βρετανικά ΜΜΕ, οι μέρες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο ματς έχουν τη δική τους θέση στη μυθολογία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Λίγες μέρες πριν το παιχνίδι, ο Ινιέστα φέρεται είπων ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ροναλντίνιο στο σπίτι του, στις 3 τα ξημερώματα. “Αντρές, συγγνώμη που σε καλώ τέτοια ώρα, αλλά έχω να εξομολογηθώ κάτι. Τον Ιούνιο θα φύγω από την Μπάρτσα. Ο αδελφός μου έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μία τεράστια πρόταση, που δεν μπορώ να αρνηθώ. Είσαι νέος, μπορείς να καταλάβεις. Αλλά σε παρακαλώ, μην το πεις σε κανέναν. Ούτε στα αποδυτήρια ούτε στη διοίκηση. Μη με προδώσεις, σε εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε. Καληνύχτα Αντρές”.


Andrés Iniesta reveals incredible Ronaldinho mind games story - Oh My Goal



Ο Ινιέστα είπε ότι δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει. Την επόμενη μέρα, στην προπόνηση, η ατμόσφαιρα απέπνεε αμηχανία. Οι παίκτες ήταν σιωπηλοί και χαιρετούσαν τον Ροναλντίνιο όπως ποτέ πριν. Έφτασε η ημέρα του ντέρμπι, ο Ροναλντίνιο μίλησε στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του “Μπερναμπέου”.

“Παιδιά, σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι δυνατοί, αλλά αυτές τις μέρες κατάλαβα ότι είμαστε σαν οικογένεια. Σας κάλεσα όλους μέσα στη νύχτα και σας είπα ότι φεύγω τον Ιούνιο. Αλλά ουδείς σας μίλησε. Ύστερα από αυτό, συνειδητοποίησα ότι είμαστε έτοιμοι. Προτιμάτε να υποφέρετε στη σιωπή από το να προδίδετε τον άλλον. Θα μείνω εδώ για πολύ καιρό. Τώρα, πάμε να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε ένα μάθημα στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης”.