Η Super League μπαίνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία. Ο πρωταθλητής θα αναδειθεί μέσα από την διαδικασία των playoffs και κάθε αγωνιστική μπορεί να διαμορφώσει διαφορετικά τα δεδομένα της "κορυφής" αλλά και της διεκδίκησης του τίτλου. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή όμως με αγώνα περισσότερο καθώς δεν έγινε το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και έτσι οι δυο ομάδες δεν αγωνίστηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες βρίσκονται με την ψυχολογία στα... ύψη μετά τη σπουδία τους πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Το ντέρμπι στο Φάληρο ανάμεσα στους "ερυθρόλευκους" και τον "δικέφαλο του βορρά" μπορεί να αποδειχθεί κομβικό ενόψει της συνέχειας με αμφότερους να είναι "λαβωμένοι" και οι προπονητές τους να έχουν να διαχειριστούν απουσίες. Η "Ένωση" δοκιμάζεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Άρη ενώ ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος".

Με απουσίες Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League, με τους Πειραιώτες να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τον θρίαμβο τους και την πρόκριση τους στους "4" του Europa Conference League όπου για πρώτη φορά κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να συνεχίσει καθώς ηττήθηκε από την Μπριζ στην Τούμπα και πλέον στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nlh9eg5m8x)

Αμφότερες οι ομάδες έχουν να διαχειριστούν προβλήματα, με τους προπονητές τους να... πονοκεφαλιάζουν. Συγκεκριμένα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Φορτούνη, Κάρμο, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλου, Καμπράλ και Μπιανκόν ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεση του τον Γιάννη Κωνσταντέλια λόγω ίωσης ενώ Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τόμας Μουργκ, Μπράντον Τόμας, Μάρκος Αντόνιο συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή όμως και οι πέντε όπως ενημέρωσε η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ έχουν προσβληθεί από ιώσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nkkcvzkfs9)
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν είχαν δώσει το μεταξύ τους ντέρμπι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ματς λιγότερο από τους υπόλοιπους. Με νίκη ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην κορυφή. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην τρίτη θέση με 67 βαθμούς ενώ οι "ερυθρόλευκοι" είναι τέταρτοι με 63.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Μπότης, Τζολάκης, Ορτέγκα, Βέζο, Κίνι, Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Μαρτίνς, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς, Ναβάρο

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.


Να φύγει με το διπλό από το Βικελίδης η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη 

Η ΑΕΚ γιόρτασε με ιδανικό τρόπο τον εορτασμό των 100 χρόνων της επικρατώντας εύκολα με 2-0 του Άρη στην "OPAP Arena" και τώρα είναι σειρά των Θεσσαλονικιών να την υποδεχτούν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League. Η "Ένωση" βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 69 βαθμούς (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ματς λιγότερο) και με νίκη θα παραμείνει στην πρώτη θέση ενώ ο Άρης είναι τέταρτος με 48 βαθμούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0k3s8ulp5tt)
Ο Ματίας Αλμέιδα μετρά απουσίες αφού δεν θα έχει στη διάθεση του τους Γκαρσία, Μουκουντί και Στάνκοβιτς όμως είδε τον Άμραμπατ να προπονείται κανονικά και να βρίσκεται στα πλάνα. "Τα επόμενα τρία ματς θα κρίνουν το πρωτάθημα, δύσκολος ο αγώνας με τον Άρη" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός τεχνικός. Για τον Άκη Μάντζιο, είναι εκτός ο Σουλεϊμάνοφ που ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά και οι Φεράρι, Βέλεθ. Στον αντίποδα, επέστρεψαν μετά από τέσσερις μήνες στην αποστολή οι Φαμπιάνο κα Κάρλσον Μόμπεργκ.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετ, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Νταρίντα, Βερστράτε, Μβοντό, Τζούρασεκ, Μανού Γκαρθία, Μόμπεργκ Κάρλσον, Σαβέριο, Ζαμόρα, Μορόν, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Δεληζήσης.

Εκτός έδρας δοκιμασία για Παναθηναϊκό στη Λαμία

Μια εβδομάδα μετά την εντός έδρας νίκη του (3-1) επί της Λαμίας στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Φθιώτιδας στο "Αθανάσιος Διάκος" για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League. Οι "πράσινοι" βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 68 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ ενώ οι γηπεδούχοι είναι στην έκτη θέση με 34 πόντους. Τονίζεται ότι ο αγώνας θα είναι sold out οπως ανακοίνωσε η Λαμία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jzww8453e1)
Ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει στον Τζούρισιτς καθώς έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα ενώ αποφάσισε να δώσει... ανάσες στον Σεμπαστιάν Παλάσιος ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ την Τετάρτη στην "OPAP Arena". Εκτός για αγωνιστικούς λόγους έμειναν ακόμα οι Ζέκα, Ούγκο και Γερεμέγεφ ενώ επέστρεψε στην αποστολή ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Στους τελευταίους πέντε αγώνες που έχουμε στο πρωτάθλημα, θα υπάρχει ένας Παναθηναϊκός που θα είναι πάρα πολύ δυνατός" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος τεχνικός.

Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Ακαϊντίν.


Η βαθμολογία των playoffs της Super League

ΑΕΚ 69
Παναθηναϊκός 68
ΠΑΟΚ 67 *
Ολυμπιακός 63 *
Άρης 48
Λαμία 34

*Ματς λιγότερο

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

17:00 Λαμία - Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 1 HD
19:30 Άρης - ΑΕΚ / Novasports Prime
20:30 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ / COSMOTE SPORT 1 HD