Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για ακόμη να σηκώσει μια ακόμα κούπα! Δείχνει πως "διψά" για τίτλους, απέδειξε ξανά ότι έχει βρει το μέταλλο νικητή και αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, έβγαλε αντίδραση και έφτασε σε μεγάλη ανατροπή με 2-1 σετ η οποία του έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Barcelona Open εκεί που τον περιμένει το πρόσφατο του "θύμα" Κάσπερ Ρουντ τον οποίο είχε "λυγίσει" με επίδειξη δύναμης στον τελικό του Monte Carlo Masters.

Οι οιωνοί είναι μαζί του, ετοιμάζεται να κατατροπώσει τον αντίπαλο του ξανά μετά από λίγες και να δείξει τα... δόντια του σε έναν ακόμη τελικό δείχνοντας πως βρίσκεται σε δαιμωνιώδη φόρμα! Με τη νίκη του αυτή, ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε το αήττητο του στο χώμα μέσα στο 2024 και έφτασε στον 11ο τελικό σε 500άρι τουρνουά.


"Λύγισε" στο πρώτο σετ ο Στέφανος, 1-0 μπροστά ο Λάγιοβιτς

Ο Λάγιοβιτς με... σύμμαχο του το σερβίς και τα δυο λάθη του Τσιτσιπά όταν το σκορ ήταν στο 40-40 κατάφερε να πάρει το πρώτο game όμως ο Στέφανος έβγαλε στη συνέχεια αντίδραση και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Έλληνας τενίστας δεν έδειχνε συγκεντρωμένος ενώ υπέκυπτε σε πολλά αβίαστα λάθη, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος του και πέρασε μπροστά με 2-1.

Το σερβίς του Στέφανου ήταν αυτό που τον κρατούσε "όρθιο" και του επέτρεψε να ισοφαρίσει σε 2-2 όμως έδειχνε να μην πατά καλά στο court. Ο Σέρβος με ένα ακόμα καλό δικό του game και εύκολα λάθη του Τσιτσιπά κατέκτησε το πέμπτο game κάνοντας το 3-2 όμως στη συνέχεια αυτό το... ξέσπαμα που ήθελε ο Στέφανος έγινε και μάλιστα με love game δίχως να χάσει πόντο, αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p1hd09bfwp)
Ο Λάγιοβιτς είχε απάντηση και με δικό του love game πέρασε ξανά μπροστά με 4-3 ενώ ο Στέφανος κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του και ισοφάρισε σε 4-4 σ' ένα αρκετά ανταγωνιστικό σετ αλλά και με πολλά λάθη από την πλευρά του Έλληνα. Ο Λάγιοβιτς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και με δυο καθοριστικούς πόντους στο 40-40 κατάφερε να κάνει το 5-4. Δίχως να χάσει πόντο ο Στέφανος ισοφάρισε σε 5-5 ωστόσο η συνέχεια άνηκε στον αντίπαλο του που κατέκτησε τα δυο επόμενα game όντας πιο ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στα σημεία με αποτέλεσμα να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p1s9t665ch)

Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε σε 1-1 ο Τσιτσιπάς

Στο ίδιο μοτίβο και το ξεκίνημα του δεύτερου σετ όπου ο Λάγιοβιτς έκανε το 1-0 όμως ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε τα δυο διπλά λάθη του αντιπάλου του και με τη βοήθεια του φιλέ απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Σέρβος πέρασε μπροστά με 2-1, ενώ ο Στέφανος ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2 για 7η φορά στο παιχνίδι και στόχος του ήταν να κάνει break για να... πιέσει τον αντίπαλο του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p28ztkwj9t)
Δεν τα κατάφερε, ο Λάγιοβιτς έκανε το 3-2 ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής που είχε σε εξαιρετική μέρα το σερβίς του που τον... κρατούσε και ζωντανό στο ματς, ισοφάρισε ξανά σε 3-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p2p2g0cyuh)
Στη συνέχεια, ο Στέφανος πέρασε στην... αντεπίθεση, έκανε break στο σερβίς του Σέρβου, πέρασε μπροστά με 4-3, κράτησε το σερβίς του και έκανε το 5-3. Ο Έλληνας δεν κατάφερε να κάνει το break, ο Λάγιοβιτς μείωσε σε 5-4 όμως η ισοφάριση στα σετ δεν άργησε να έρθει για τον Τσιτσιπά που σέρβιρε και κατάφερε να ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p2yx4blo5t)

Απόλυτα κυρίαρχος στο τρίτο σετ ο Στέφανος που έκανε το 2-1 και... πέταξε για τον τελικό

Στο τρίτο σετ έγινε ξανά η ίδια... αρχή. Ο Λάγιοβιτς ήταν πιο συγκεντρωμένος στα σημεία και έκανε το 1-0. Η συνέχεια όμως βρήκε τον Στέφανο να... απαντά με love game για το 1-1 ενώ ο Έλληνας τενίστας έκανε break  έπειτα από απανωτά λάθη του αντιπάλου του και πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Τσιτσιπάς όσο κυλούσαν τα λεπτά έδειχνε να... ζεσταίνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να δώσει στο κοινό του μια... γεύση από την ανωτερότητα του. Πως το έκανε αυτό; Με τρία σερί love games, δίχως να χάσει πόντο έκανε το 5-1 ξεσηκώνοντας το κοινό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p3nhwicvll)
Ο Σέρβος που έδειχνε... ζαλισμένος από την κυριαρχία του αντιπάλου του, κατάφερε να βγάλει αντίδραση μετά από ώρα και να μειώσει σε 5-2 όμως ήταν πλέον... αργά. Ο Τσιτσιπάς έμοιαζε ασταμάτητος, δεν του επέτρεψε να φανταστεί ούτε για... αστείο την ανατροπή και "καθάρισε" την υπόθεση νίκη και πρόκριση κάνοντας το 6-2 και το 2-1 στα σετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p3nhwicvll) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p3ywzcr735)