Στην κορυφή της Ευρώπης η Παναγιώτα Κούζιλου! Η Ελληνίδα πυγμάχος έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό, "λύγισε" την Κροάτισσα Λάνα Πλιούσιτς και κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας νέων γυναικών στα 57 κιλά. Μετά την απονομή της προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση αφού αφιέρωσε το μετάλλιο της στον προπονητή της, Βαγγέλη Παπουτσάκη ως... δώρο για τα γενέθλια του. Η ελληνική αποστολή που διέπρεψε θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

Η Παναγιώτα Κούζιλου κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Παναγιώτα Κούζιλου γεμίζοντας την Ελλάδα υπερηφάνεια! Η νεαρή πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας νέων γυναικών στα 57 κιλά επικρατώντας της Κροάτισσας Λάνα Πλιούσιτς στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στην Κροατία. Η Κούζιλου έκανε το καλύτερο δώρο στον προπονητή της, Βαγγέλη Παπουτσάκη στον οποίο και αφιέρωσε το μετάλλιο της.

Παναγιώτα Κούζιλου, η ώρα της απονομής

Στις λεπτομέρειες έχασε το χρυσό μετάλλιο η Ουρανία Κάντζαρη που έπειτα από έναν αμφίρροπο αγώνα "λύγισε" στα σημεία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο όντας πλέον η δεύτερη καλύτερη πυγμάχος στην κατηγορία της στην Ευρώπη. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα με τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, ένα αργυρό και δύο χάλκινα από τις Παναγιώτα Κούζιλου, Ουρανία Κάντζαρη, Άννα Μαρία Τριφύλλη και Μαρία Γεωργοπούλου αντίστοιχα.