Η ΑΕΚ γιορτάζει την αιωνιότητας της! 100 χρόνια πίσω, τέτοια μέρα, στις 13 Απριλίου του 1924 ιδρύθηκε η "'Ενωση"Δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Κωνσταντινουπολίτες θέλησαν να ιδρύσουν ένα σωματείο που θα θύμιζε τις χαμένες πατρίδες, τον διωγμό και τον προσφυγικό ελληνισμό. Έμβλημα ο Δικέφαλος Αετός της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Και έγινε πράξη. Στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Κωνσταντίνου Δημόπουλου και των αδερφών Αιμίλιου και Μενελάου Ιωνά στην Οδό Βερανζέρου 24

Η μέρα γιορτινή και γεμάτη από "κιτρινόμαυρο" χρώμα. Τα τμήματα του συλλόγου που ζουν και... αναπνέουν για τη σημερινή εορταστική και ιστορική μέρα έστειλαν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα τα οποία συγκινούν και είναι γεμάτα από αγάπη και ελπίδα για το επιβλητικό έμβλημα του Δικέφαλου Αετού που λατρεύουν εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι.

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Εκατό χρόνια δόξας - Η ΑΕΚ είναι αιώνια, χρόνια πολλά σε κάθε ΑΕΚτζή"



Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Εκατό χρόνια δόξας. Εκατό χρόνια αγώνων. Εκατό χρόνια τιμής της Προσφυγιάς.

Η ΑΕΚ είναι αιώνια. Η ΑΕΚ γιορτάζει. Η ΑΕΚ ζει τις πιο μεγάλες μέρες της και θέτει στέρεες βάσεις για τον δεύτερο αιώνα της.

Χρόνια μας πολλά! Χρόνια πολλά σε κάθε ΑΕΚτζή. 

100 χρόνια Μαζί...και είναι μόνο η Αρχή!".

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Η υπερηφάνεια μας για τα 100 χρόνια ενδόξου Ιστορίας δεν θα χαθούν ποτέ"



Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ: 

"Μια χρονιά μπορεί να χαθεί. Η υπερηφάνεια μας για τα 100 χρόνια ενδόξου Ιστορίας μας και η ψυχική ανάταση για την τροπαιοφόρο επιστροφή μας στο Μπάσκετ επί Διοικήσεως της Αναγέννησης δεν θα χαθούν ποτέ. Συνεχίζουμε. Με πίστη. Με υπομονή.

Σοφότεροι. Δυνατότεροι. Eίθε οι αθλητές, οι προπονητές και τα στελέχη της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως να έχουν επιτυχίες εντός και εκτός γηπέδων, και οι ρέκτες όλων των Τμημάτων να έχουν υγεία και δύναμη ώστε να μεταλαμπαδεύουν το φωτοβόλο μήνυμα των ιδρυτών μας εις τους αιώνας των αιώνων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Α.Ε.Κ.".


Ερασιτεχνική ΑΕΚ: "Ένας αιώνας ΑΕΚ - Το ξεχωριστό βίντεο για την αιωνιότητα"

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δημιούργησε ένα ξεχωριστό βίντεο για τα 100 χρόνια ιστορίας της "Ένωσης" που συγκινεί κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, με τις ένδοξες "κιτρινόμαυρες" στιγμές των τμημάτων της από την ίδρυση τους έως το... σήμερα.

1924 - 2024 | ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΕΚ