Μπορεί μια ήττα με… κάτω τα χέρια να προκαλέσει χαμόγελα στα αποδυτήρια μιας ομάδας του NBA; Δύσκολο, αλλά δεν θα μας εξέπληττε κιόλας αν μαθαίναμε ότι ο Ντοκ Ρίβερς και οι συνεργάτες του στο coaching stuff των Μιλγουόκι Μπακς δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου από το 125-107 που συνόδεψε το ταξίδι των “ελαφιών” στην Οκλαχόμα.

Οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν χωρίς να προβάλλουν ουσιαστικά σοβαρή αντίσταση στους Θάντερ, καθώς αγωνίστηκαν χωρίς το δίδυμο Γιάννη Αντετοκούνμπο – Ντάμιαν Λίλαρντ, με αποτέλεσμα η παρέα του Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ να μη χρειαστεί να πατήσει καν το γκάζι για να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Ακίνδυνοι οι Μπακς χωρίς Αντετοκούνμπο - Λίλαρντ

Κορυφαίοι των Θάντερ, ήταν οι Τσετ Χόλμγκρεν (22 πόντοι, 9/13 σουτ, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 μπλοκ σε 25 λεπτά), Τζέιλεν Γουίλιαμς (17 πόντοι, 5 ασίστ σε 27 λεπτά), καθώς ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έμεινε χαμηλά (23 πόντοι από 7/21 σουτ). Κορυφαίοι των Μπακς ήταν οι πολύ αποτελεσματικοί Μαλίκ Μπίσλι - Κρις Μίντλετον που έβαλαν μαζί 34 πόντους από 14/20 σουτ, την ώρα που ο Μπρουκ Λόπεζ είχε 18 σε 23 λεπτά.

Milwaukee Bucks vs Oklahoma City Thunder Full Game Highlights | Apr 12 | 2024 NBA Season

Οι πιθανοί αντίπαλοι των Μιλγουόκι Μπακς στα playoffs του NBA

Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά η ήττα των Μιλγουόκι Μπακς στην Οκλαχόμα αναφορικά με την παρουσία τους στα playoffs του NBA;

Με τους Νιου Γιορκ Νικς να επικρατούν των Μπρούκλιν Νετς 111-107 και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να κερδίζουν 129-120 τους Ιντιάνα Πέισερς, τρεις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις τις θέσεις 2 έως 4 της regular season στην Ανατολή.

Οι Μπακς έχουν ρεκόρ 49-32 (όσο και η Νέα Υόρκη), ενώ το Κλίβελαντ ακολουθεί σε απόσταση βολής με μία ήττα περισσότερη (48-33).

Στην τελευταία αγωνιστική που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής, οι Μπακς ταξιδεύουν στο Ορλάντο για να αντιμετωπίσουν τους Μάτζικ, ενώ Καβαλίερς και Νικς υποδέχονται Χόρνετς και Μπουλς.

Αν οι Μπακς ηττηθούν και ταυτόχρονα κερδίσουν οι δύο ανταγωνιστές τους, τότε τα “ελάφια” θα υποχωρήσουν στην τέταρτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA και θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των playoffs την ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση. Ποια θα είναι αυτή; Η… κυριακάτικη αντίπαλός τους, οι Ορλάντο Μάτζικ.

Με δεδομένο ότι η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη στα πρώτα παιχνίδια των playoffs, μια μονομαχία με το Ορλάντο ενδεχομένως να βολεύει περισσότερο το Μιλγουόκι, σε σχέση με άλλους πιθανούς αντιπάλους όπως οι Πέισερς, οι 76ers ή οι Μαιάμι Χιτ.

Από την άλλη, βέβαια, και οι Μάτζικ ενδεχομένως να έχουν κάθε λόγο να επιλέξουν τους Μπακς ως αντιπάλους τους στα playoffs γνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αντιμετωπίσουν τα “ελάφια” χωρίς τον Αντετοκούνμπο, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σειράς.

Βέβαια, το Μιλγουόκι γνωρίζει ότι σε περίπτωση ήττας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου του NBA θα το στείλει πρόωρα στην… αγκαλιά των Μπόστον Σέλτικς στον επόμενο γύρο!