Δυο στροφές πριν από την ολοκλήρωση της regular season του NBA, το θρίλερ της παρουσίας των ομάδων στα play in tournaments Ανατολής και Δύσης, αλλά και το κυνήγι πλασαρίσματος σε όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση καλά κρατεί.

Η είδηση της βραδιάς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έχει ελληνικό χρώμα, καθώς οι Σακραμέντο Κινγκς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης με 135-123, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απ’ ευθείας πρόκριση στα playoffs και θα υποχρεωθούν να διεκδικήσουν θέση στην οκτάδα στην ψυχοφθόρα διαδικασία των play in.

O ΜακΚόλουμ έσπασε τα κοντέρ στο ΝΒΑ και “εκτέλεσε” το Σακραμέντο

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς στο Σακραμέντο, ο απίθανος Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος “εκτέλεσε” τους γηπεδούχους με 9/12 τρίποντα και με 31 πόντους να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη.

CJ McCollum (31 PTS) & Zion Williamson (31 PTS) Lead Pelicans In Sacramento! 👏 | April 11, 2024



Ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε για 11 λεπτά και μέτρησε συγκομιδή πέντε πόντων. Πλέον οι “Βασιλιάδες” θα προσπαθήσουν στα εναπομείναντα παιχνίδια τους να αποφύγουν περαιτέρω βαθμολογική υποχώρηση για να διατηρηθούν τουλάχιστον στην 8η θέση, καθώς ισοβαθμούν πλέον με Γουόριορς και Λέικερς με ρεκόρ 45-35.

SASHA VEZENKOV 5 PTS 2 REB 0 AST 0 BLK 0 STL | vs NOP 11 Apr 23-24 SAC Player Highlights

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τα χρειάστηκαν κόντρα στους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ, αλλά στο τέλος βρήκαν τον τρόπο να πάρουν την νίκη με 100-92 παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν. Παρότι αρκετά άστοχος για τα δικά του στάνταρντς, ο Στεφ Κάρι ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ της ομάδας του Στιβ Κερ με 22 πόντους (5/16 τρίποντα).

Stephen Curry 22 pts 5 threes 8 asts vs Blazers 23/24 season

Νέο ρεσιτάλ Μπράνσον, οι Νικς στο κυνήγι των Μπακς

Με τον Τζέιλεν Μπράνσον να συνεχίζει τις οργιώδεις εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν, οι Νιου Γιορκ Νικς πέρασαν σαν… σίφουνας από τη Βοστώνη, κερδίζοντας τους Σέλτικς με 118-109. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε κανένα βαθμό την άνεση της νίκης των φιλοξενούμενων, καθώς η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +31 με τον Μπράνσον να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 39 πόντους!

Jalen Brunson PUTS ON A SHOW in Boston 🔥 | April 11th, 2024

Πλέον οι Νικς απέχουν μόλις μία νίκη από τα "ελάφια" του Γιάννη Αντετοκούνμπο (48-32 έναντι 49-31 του Μιλγουόκι) και η κάθε ομάδα έχει να δώσει άλλα δύο παιχνίδια ξημερώματα Σαββάτου και βράδυ Κυριακής, με τη Νέα Υόρκη να έχει σαφώς πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα! 

Οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν (χωρίς τον τραυματία Αντετοκούνμπο) εκτός έδρας τους πολύ δυνατούς Θάντερ στην Οκλαχόμα και θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο απέναντι στους Μάτζικ στο Ορλάντο. Δύο παιχνίδια πολύ υψηλής επικινδυνότητας μακριά από το Μιλγουόκι. 

Οι Νικς αντίθετα έχουν να δώσουν δύο παιχνίδια στο "σπίτι τους" καθώς θα υποδεχτούν ξημερώματα Σαββάτου τους αποκλεισμένους Νετς στη Νέα Υόρκη, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα φιλοξενήσουν τους Μπουλς που γνωρίζουν ότι θα τερματίσουν βρέξι-χιονίσει στην 9η θέση της κατάταξης της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA. 

Τα αποτελέσματα στο NBA

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων του NBA που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής:

Πίστονς – Μπουλς 105-127
Σέλτικς – Νικς 109-118
Τζαζ – Ρόκετς 124-121
Κινγκς – Πέλικανς 123-135
Μπλέιζερς – Γουόριορς 92-100

NBA's Top 10 Plays of the Night | April 11, 2024