Η Άστον Βίλα πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στην Λιλ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League με τον νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει τον αντίστοιχο νικητή του Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε. Η νίκη αυτή οφείλεται εν πολλοίς τόσο στην εμφάνιση του ΜακΓκίν που πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε την ασίστ στο γκολ του Γουότκινς, όσο κυρίως στα ηρωικά του Μαρτίνεζ ο οποίος για 84 λεπτά ήταν ανίκητος, προτού ο Ντιακιτέ τον νικήσει και δώσει άλλη αίγλη στη ρεβάνς της Γαλλίας.

Γκολ και ασίστ ο ΜακΓκίν, ανίκητος για... 84' λεπτά ο Μαρτίνεζ

Οι "χωριάτες" μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν στο 13' με τον Όλι Γουότκινς έπειτα από σέντρα του ΜακΓκίν. Ο Άγγλος φορ με αυτό τον τρόπο εξιλεώθηκε για τη χαμένη του ευκαιρία ένα λεπτό νωρίτερα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hjhazsz2f5)

Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου η Λιλ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού και κάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Όμως ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ ήταν σε μεγάλη μέρα και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Αφού γλίτωσε την πίεση των Γάλλων στο πρώτο ημίχρονο, η Βίλα βγήκε αλλαγμένη στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Έμερι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 53' όμως ο Γουότκινς... δεν έπεισε. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ που έψαχναν με τον ΜακΓκίν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει ασφαλές προβάδισμα στην ομάδα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hkstcgr97d)

Και πάλι όμως οι "Λιλουά" αντέδρασαν. Βρήκαν απίθανο γκολ με τον Γκούντμπουντσον το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ ο Σουηδός βρήκε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, με τον Μαρτίνεζ να αντιδρά ενώ ο Αργεντινός χρειάστηκε ξανά σε φάση του Χάραλντσον. Τον "γόρδιο δεσμό" για τη Λιλ έλυσε ο στόπερ Ντιακιτέ ο οποίος στο 84' έβαλε ένα γκολ που άξιζε η Λιλ βάσει εικόνας, και κυρίως ένα γκολ που την βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hludbbt9q1)