Η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού έχει το πλεονέκτημα έδρας έναντι αυτής του Παναθηναϊκού, στη σειρά των τελικών της Volley League Γυναικών που αρχίζει το Σάββατο, 13 Απριλίου, στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη και την Πέμπτη, 11 Απριλίου, έγινε η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ). 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Η παράδοση υπέρ του "τριφυλλιού"


Οι δύο αρχηγοί, Τζίνα Λαμπρούση και Αθηνά Παπαφωτίου, αλλά και οι δύο προπονητές, Λορέντσο Μιτσέλι και Ντράγκαν Νέσιτς, μίλησαν για τους τελικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη διαδοχική φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού, ενώ οι "ερυθρόλευκες" προέρχονταν από οκτώ σερί κατακτήσεις (2013-20), μόνο μία, ωστόσο, εις βάρος του "τριφυλλιού" σε τελικούς Volley League. 

Συνολικά, οι δύο "αιώνιοι" έχουν διαξιφίσει επτά φορές (πολλές, αν αναλογιστεί κάποιος ότι το τμήμα στον Ολυμπιακό έγινε ανταγωνιστικό μετά το 2006) σε τελικούς, με τις "πράσινες" να έχουν νικήσει τις έξι.

Πάντως, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Final 4 Κυπέλλου βόλεϊ, 3-1 σετ, και έπειτα νίκησε την ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαμπρούση έκανε αναφορά στην 37χρονη λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πένυ Ρόγκα, η οποία θα χάσει τους τελικούς λόγω προβλήματος υγείας που αναμένεται να την οδηγήσει στο χειρουργείο. Η αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: "Αντίπαλοι είμαστε μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα έξω από αυτό. Της ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσει γρήγορα πίσω στα γήπεδα".


olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon8
olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon7
olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon2
olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon1


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τζίνα Λαμπρούση (αρχηγός του Ολυμπιακού): "Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Θα γίνει μια ανταγωνιστική σειρά αγώνων ανάμεσα σε δύο ομάδες που τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστούν. Είναι ο δεύτερος χρονικά στόχος της σεζόν και ελπίζουμε να τον κατακτήσουμε. Εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".


Λορέντζο Μιτσέλι (προπονητής του Ολυμπιακού): "Οι δύο καλύτερες ομάδες έχουν φτάσει στον τελικό. Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο και πρέπει στον αγωνιστικό χώρο να δείξουμε το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ. Θα είναι παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλοί θεωρούσαν ότι αυτές οι δύο ομάδες θα είναι στους τελικούς αλλά πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη. Και οι δύο αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ και θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα".

Αθήνα Παπαφωτίου (αρχηγός του Παναθηναϊκού): "Είμαστε στην κορύφωση του πρωταθλήματος. Οι δύο καλύτερες ομάδες βρίσκονται στους τελικούς και θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια. Ένας θα είναι ο νικητής αλλά είμαι σίγουρη ότι και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο. Είμαστε προετοιμασμένες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνουμε και πάλι πρωταθλήτριες. Μπορεί να μην είναι μαζί μας στα τελευταία παιχνίδια (σημ. η Πένυ Ρόγκα), αλλά είναι πραγματικά μαζί μας κάθε στιγμή και είμαστε κι εμείς μαζί της. Θα παίξουμε και γι’ αυτήν και νομίζω ότι όλο το ελληνικό βόλεϊ είναι στο πλευρό της».

Ντράγκαν Νέσιτς (προπονητής του Παναθηναϊκού): "Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε στους τελικούς. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και ελπίζω όλες οι αθλήτριες να είναι υγιείς. Οι δύο ομάδες έπαιξαν και στον ημιτελικό του Κυπέλλου και εκείνο το παιχνίδι ήταν σαν τελικός. Χαίρομαι που έχω καλές αθλήτριες δίπλα μου, δεν μπορώ να αναλύσω όλο το πρωτάθλημα γιατί βρίσκομαι εδώ μόνο ένα μήνα αλλά σίγουρα οι τελικοί θα είναι δυνατοί γιατί οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες σε τεχνικό επίπεδο".


olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon6
olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon5
olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon4
olympiakos_panathinaikos_volley_league_gynaikon3


Το πρόγραμμα των τελικών της Volley League Γυναικών 


Σάββατο 13 Απριλίου 2024 (19:00): "Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 (17:30): Μετς, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 (19:00): "Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 (17:30): Μετς, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (αν χρειαστεί)

Σάββατο 27 Απριλίου 2024: "Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (αν χρειαστεί)