Ανακοίνωση υψηλής σημασίας έκανε την Πέμπτη, 11 Απριλίου, η Premier League. Σύμφωνα με αυτήν, από το φθινόπωρο του 2025 θα χρησιμοποίεται το ημιαυτόματο οφσάιντ στα γήπεδα των ομάδων της. Ως στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας, αλλά και τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά το φίλαθλο. 

Η αρχή στις μεγάλες διοργανώσεις έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Ακολούθησε το Champions League, φυσικά, με το σύστημα να λειτουργεί αυτήν τη σεζόν. 

Στην Αγγλία θέλουν να... πείθονται λίγο παραπάνω, παραδοσιακά. 

Premier League: Τι συμβαίνει με το ημιαυτόματο οφσάιντ



Το ψάξιμο της μπάλας "αναλαμβάνουν" 12 κάμερες κάτω από την οροφή εκάστοτε γηπέδο. Επιπλέον, θα υπάρχουν 29 σημεία ακρίβειας. Παίζουν μείζονα ρόλο, αφού την ακριβή θέση κάθέ παίκτη στο γήπεδο μέσω αυτών θα την βρίσκουν. 

Την απόφαση που θα παίρνουν οι διαιτητές και το VAR, θα επικοινωνούν στον κόσμο. Τα μάτριξ του γηπέδου και οι τηλεοράσεις θα δείχνουν τη φάση σε 3D animation. Θα είναι ακριβές αντίγραφο, που θα δημιουργούν από τον VAR προκειμένου να αποσαφηνίζουν την απόφαση στους θεατές και τους τηλεθεατές.

Η λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη, 11 Απριλίου. Με αυτήν ξεκαθάρισε ότι το σύστημα δεν θα ισχύει από την αρχή της σεζόν. Τουναντίον, θα το ενσωματώσουν κατά τη διάρκεια διακοπής για παιχνίδια εθνικών ομάδων.  

Η ανακοίνωση της Premier League



Στη σημερινή συνεδρίαση των μετόχων της Premier League, οι σύλλογοι συμφώνησαν ομόφωνα στην εισαγωγή της Τεχνολογίας Ημιαυτόματου Οφσάιντ.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην Premier League την επόμενη σεζόν. Aναμένεται η τεχνολογία να είναι έτοιμη να εισαχθεί ύστερα από ένα από τα φθινοπωρινά διαλείμματα για τις εθνικές ομάδες.

Η τεχνολογία θα παρέχει ταχύτερη και συνεπή τοποθέτηση της εικονικής γραμμής οφσάιντ, με βάση την οπτική παρακολούθηση παίκτη, και θα παράγει γραφικά μετάδοσης υψηλής ποιότητας για να εξασφαλίσει βελτιωμένη εμπειρία εντός του γηπέδου και μετάδοσης για τους υποστηρικτές"