Άνω-κάτω για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της σεζόν γίνεται η μάχη για την παραμονή στην Premier League και την αποφυγή του υποβιβασμού στην Championship.

Μετά τις τιμωρίες σε Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ που έχουν τεθεί σε ισχύ, η Premier League ήρθε να επιβάλλει επιπλέον “καμπάνα” στην ομάδα του Λίβερπουλ, αφαιρώντας άλλους δύο βαθμούς εξαιτίας οικονομικών παραβάσεων.

Γιατί τιμώρησε εκ νέου την Έβερτον η Premier League

Σε ανακοίνωσή της, η Έβερτον έδωσε τις δικές της εξηγήσεις για τη νέα ποινή που της επέβαλε η Premier League, υπογραμμίζοντας τα εξής:

"Τον Ιανουάριο του 2024, η Έβερτον χρεώθηκε από την Premier League για παραβίαση των επιτρεπόμενων ορίων Κέρδους και Βιωσιμότητας για την περίοδο αξιολόγησης που έληξε το 2022/23. Το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή της Premier League, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Έβερτον θα λάβει άμεση αφαίρεση δύο βαθμών.

Ενώ η θέση του συλλόγου ήταν ότι δεν ήταν κατάλληλη καμία περαιτέρω κύρωση, ο σύλλογος είναι στην ευχάριστη θέση να δει ότι η Επιτροπή έδωσε τα εύσημα στα περισσότερα από τα ζητήματα που έθεσε η Λέσχη, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας της διπλής τιμωρίας, των σημαντικών ελαφρυντικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει η Λέσχη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και του υψηλού επιπέδου συνεργασίας και της έγκαιρης παραδοχής της παραβίασης του συλλόγου.

Η Έβερτον παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τη Λίγκα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την PSR, αλλά ανησυχεί εξαιρετικά για την ασυνέπεια των διαφορετικών προμηθειών όσον αφορά τις αφαιρέσεις βαθμών που εφαρμόζονται. Ο Σύλλογος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φιλάθλων και άλλες ομάδες φιλάθλων για τις υποβολές τους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και σε όλους τους Εβερτονιανούς για τη συνεχή υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους.

Η Λέσχη και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής. Προς το παρόν δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο".

Η νέα βαθμολογία της Premier League στην “ουρά”

Μετά τη νέα τιμωρία της Έβερτον, τα “ζαχαρωτά” υποχώρησαν στην 16η θέση της βαθμολογίας της Premier League, μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πλέον η εικόνα των τελευταίων θέσεων παρουσιάζει την εξής μορφή:

14. Κρίσταλ Πάλας 30
15. Μπρέντφορντ 29
16. Έβερτον 27
17. Νότιγχαμ Φόρεστ 25
18. Λούτον 25
19. Μπέρνλι 19
20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 29