Το Περιστέρι έκανε αυτό ακριβώς που έπρεπε και πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Βόννη ισοφαρίζοντας σε 1-1 και πλέον θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς προκειμένου να πάρει εκεί την πρόκριση για το Final-4 του Basketball Champions League που θα γίνει στο Βελιγράδι. Οι "πρίγκιπες" ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και ριμπάουντ και είδαν τους Ράγκλαντ και Μήτρου-Λονγκ να κάνουν ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση, με τον Τόμπσον να κάνει θραύση κάτω από τη ρακέτα. 

Απίθανη ατμόσφαιρα στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου" από τους φίλους του Περιστερίου που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο και "έσπρωξαν" την ομάδα τους προκειμένου να φτάσει σε ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει για τα καλά το εισιτήριο για το Final-4. Μένει να δούμε αν θα το καταφέρει!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gll1812qh5)

Ο Ράγκλαντ έδωσε το σύνθημα από νωρίς για το Περιστέρι

Ο Βασίλης Σπανούλης είδε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού τον Τζο Ράγκλαντ να το παίρνει προσωπικά απέναντι στους Γερμανούς και να δικαιώνεται πανηγυρικά, καθώς ήθελε να "επανορθώσει" μετά την κακή εμφάνισή του στο Game 1 της σειράς. Είτε σε εκτέλεση είτε σε δημιουργία, ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολευστικός και έδωσε το ρυθμό που έψαχναν οι συμπαίκτες του, κλείνοντας το ημίχρονο με 14 πόντους και 5 ασίστ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gljc2y3zeh)

Όπλο του Περιστερίου τα επιθετικά ριμπάουντ

Η δουλειά σε άμυνα και ριμπάουντ (19 συνολικά, 8 επιθετικά στο πρώτο μέρος) ήρθε να δέσει ιδανικά δίπλα στο επιθετικό κρεσέντο του Ράγκλαντ. Ο Χουγκάζ ήταν προσεκτικός στο ριμπάουντ και εκμεταλλεύτηκε το μέγεθός του, όπως αντίστοιχα και οι Ντάνγκουμπιτς και Ρένφρο που δεν έχαναν μονομαχία. Ο Μήτρου-Λονγκ επέστρεψε ορεξάτος από τον πάγκο και η διαφορά του Περιστερίου έφτασε σε διψήφια επίπεδα πριν την ανάπαυλα. Το μόνο που κατάφερε να βρει η Βόννη στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάποια δύσκολα σουτ τριών πόντων τα οποία όμως δεν άλλαξαν το μομέντουμ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gmh2wxnay9)

Μήτρου Λονγκ και Λοβ ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο. Οι παίκτες του Σπανούλη δεν επέτρεψαν κάποιο ξέσπασμα στους αντιπάλους τους παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να βρουν ψυχολογία και στην επίθεση. Ο Μήτρου-Λονγκ ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, ο Λοβ ακολούθησε και η διαφορά ανέβηκε ακόμη και μέχρι το +21 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gne0rjxpyh)

Ο Ζερμέν Λοβ το... παράκανε λίγο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου πετώντας στα σκουπίδια ουκ ολίγες επιθέσεις. Ως εκ τούτου, ο Ράγκλαντ επέστρεψε προκειμένου να διαχειριστεί πολύ καλύτερα τα πράγματα. Έτσι και έγινε, γι' αυτό και το Περιστέρι δεν αγχώθηκε καθόλου στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Ο Σπανούλης πήρε βοήθειες από τους πάντες, η διαφορά εκτοξεύτηκε και πλέον... όλα για όλα στην πρώην γερμανική πρωτεύουσα!

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 46-30, 69-48, 90-62

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gnmz3it2rd)