Δυο παίκτες που παίζουν εδώ και μια επταετία μαζί, ο Τόμας Μουργκ και ο Στέφαν Σβαμπ είναι κάτι παραπάνω από... συμπαίκτες! Τους ενώνει μια φιλία και η ύπαρξη του ενός με του άλλου στον αγωνιστικό χώρο είναι το ένα και το αυτό. Από τη Ραπίντ στον... ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις και βλέπουν την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί τόσο σε Ελλάδα καθώς πρωτοπορεί στην βαθμολογία όσο και σε Ευρώπη που είναι έτοιμη να... ριχτεί στην μάχη των προημιτελικών του Europa Conference League.

Οι δυο τους παραχώρησαν μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Kicker όπου ο ένας έπλεξε το εγκώμιο του άλλου, αναφέρθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, στην ισοπαλία με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, στον ορισμό των ξένων διαιτητών ενώ ο Σβαμπ τοποθετήθηκε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του με τον "δικέφαλο του βορρά". Μάλιστα, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχουν οι "ασπρόμαυροι" σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Αυστριακός σχολίασε πως το πρόγραμμα που έχει η ομάδα του είναι επιπέδου Premier League.

Μουργκ - Σβαμπ: Ο ΠΑΟΚ, η ανανέωση και το πρόγραμμα που μοιάζει με ομάδας Premier League

Αρχικά, ο Σβαμπ τοποθετήθηκε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πως: "Δεν θα υπάρξει κάποια απόφαση τον Απρίλιο, θα το δούμε περισσότερο τον Μάιο ή τον Ιούνιο". Ο Μουργκ πήρε τη... σκυτάλη για να προσθέσει: "Δεν νομίζω ότι μπορώ να παίξω πια χωρίς τον Στέφαν. Παίζουμε μαζί εδώ και 7 χρόνια, σε Ραπίντ και ΠΑΟΚ. Είναι απίστευτο. Είναι πολύ σημαντικός για μένα, αλλά όχι μόνο για μένα, για όλη την ομάδα. Είναι ένας πολύ θετικός τύπος στα αποδυτήρια, είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο, ένας ηγέτης. Θέλεις να έχεις τέτοιους παίκτες σαν τον Στέφαν μέσα στην ομάδα. Γι' αυτό ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί και να επεκτείνει το συμβόλαιό του".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d083leuq8ncx)
Σχετικά με την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, ο Σβαμπ τόνισε πως: "Είναι πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό το φετινό πρωτάθλημα. Γι΄αυτό το απολαμβάνουμε. Όλες οι παραδοσιακές ομάδες είναι στην πρώτη γραμμή. Ο προπονητής μας ανέφερε πριν την αναμέτρηση πως αυτό είναι το 50ο παιχνίδι μας. Νούμερο που θα αυξηθεί, ειδικά από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στο Conference League, αγγίζοντας το όριο των 60 αγώνων αυτήν την σεζόν. Είναι στην πραγματικότητα πρόγραμμα ομάδα της Premier League και είναι έντονo" ενώ για το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ, ο Σβαμπ επισήμανε: "Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε ένα ηλίθιο γκολ που δεν έπρεπε ποτέ, μα ποτέ να μας συμβεί... Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα στο φινάλε".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d083leuq8ncx)
Σε ερώτηση για τους ξένους διαιτητηες, υπογράμμισαν πως:"Η βασική ιδέα είναι πως τα παιχνίδια με ξένους διαιτητές θα είναι πιο δίκαια. Στο παρελθόν υπήρξαν επανειλημμένα σκάνδαλα διαιτητών. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν διαιτητές που δεν έχουν σχέση με κανένα σύλλογο. Πρέπει πραγματικά να επαινέσουμε τους Γερμανούς διαιτητές γιατί κάθε φορά που οι Γερμανοί διαιτητές σφυρίζουν τα παιχνίδια στην Ελλάδα, είναι πολύ καλό. Είναι πραγματικά διαφορετικό το επίπεδο". Ο Μουργκ αναφέρθηκε και σε κουβέντα που είχε με τον διαιτητή Στίλερ, αναφέροντας:"Του είπα ότι μου αρέσει που δεν σφυρίζει για κάθε μικρό πράγμα, αλλά του τόνισα ότι αυτοί παίζουν πολύ με τα χέρια τους και ότι πρέπει να το κοιτάξει λίγο".