Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρας από την Λαμία επικρατώντας με 5-1 της ομώνυμης ομάδας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Super League. Πρωταγωνιστές ήταν ο Στέβαν Γιόβετιτς και ο Αγιούμπ Ελ Καμπί, με τον πρώτο να βάζει ένα γκολ και να δίνει τις ασίστ στα δύο που ακολούθησαν, εκ των οποίων ένα έβαλε ο έβαλε ο Μαροκινός μπόμπερ φτάνοντας τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και στο τρίτο ήταν μέσα στη φάση και χρεώθηκε αυτογκόλ στον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Τακτικά τόσο ο Λεωνίδας Βόκολος για τη Λαμία, όσο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό επέλεξαν σχηματισμό 4-4-2. Οι Μαρτίνεθ, Τσιλούλης ήταν στην γραμμή κρούσης για τους γηπεδούχους και οι Γιόβετιτς, Ελ Καμπί, αντίστοιχα, για τους "ερυθρόλευκους". Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι είχαν αλλαγές στην ενδεκάδα, λόγω Φενέρμπαχτσε, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι βασικοί Φορτούνης, Τσικίνιο, Κάρμο, ενώ ο Ποντένσε ήταν τιμωρημένος.

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ στη Λαμία με πρωταγωνιστή τον Στέβαν Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός έλεγξε το ματς από την αρχή, κλείνοντας τη Λαμία στα καρέ της. Όσο πέρναγε η ώρα μεγάλωνε και την ένταση στο παιχνίδι του για να έρθει το 1-0 στο 22' με τον φορμαρισμένο Στέβαν Γιόβετιτς.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dyt6lqef55)
Δεν άργησε να έρθει και δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό, με τον Στέβαν Γιόβετιτς ξανά πρωταγωνιστή. Ο 34χρονος επιθετικός πήρε πέναλτι στο 25' σε ανατροπή του Τσιλούλη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Καμπί στο 27'.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0dyvdkwk2sp)

Γιόβετιτς, Ελ Καμπί κια τρίτο γκολ ο Ολυμπιακός

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική με τον Στέβαν Γιόβετιτς να συνεχίζει να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της Λαμίας. Έτσι στο 45'+1 έβγαλε τη σέντρα για να έρθει ο Ελ Καμπί και με τη "βοήθεια" του Κυριάκου Παπαδόπουλου, να ήταν στην φάση του τρίτυ γκολ για τον Ολυμπιακό. Χρεώθηκε αυτογκόλ, όμως, αφού έβαλε το πόδι του ο αμυντικός της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, στο ξεκίνημα του, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να κυριαρχεί, στο μυαλό των "ερυθρόλευκων" το ματς της Πέμπτης με την Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League. Μάλιστα ο Μεντιλίμπαρ έβγαλε νωρίς, από το παιχνίδι, τους Ρόντινεϊ, Ελ Καμπί, Ρέτσο για να τους δώσεις ανάσες ενόψει της Πέμπτης.

Δύο ακόμα γκολ ο Ολυμπιακός από το 81' και μετά, ένα η Λαμία!


Το ματς όδευε προς το φινάλε του όταν ο Ολυμπιακός έβαλε άλλα δύο γκολ. Στο 81' μετά από σέντρα του Έσε, η μπάλα βρήκε στον Κορνέζο άλλαξε πορεία και κατάληξε στα δίχτυα. Παράλληλα στο 85' ο Ελ Αραμπί έβαλε το 5ο γκολ των Πειραιωτών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e0g1mza7d5)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e0hloz8cvl)
Η Λαμία διαμόρφωσε το τελικό 5-1 σκοράροντας με τον Τόσιο Λέικ να σκοράρει στο 88'  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e0mxacixdd)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λαμία : Κοσέλεφ - Σιμόν (65' Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Κ. Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ - Στάνκο (46' Μάλτσι), Νούνιες, Σλίβκα (46' Τζανδάρης), Λέικ – Τσιλούλης (65' Τόσιτς), Μαρτίνεθ (76' Κοντονίκος)

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Ροντινέι (46' Κίνι), Ρέτσος (46' Βέζο), Άμπι, Ρίτσαρντς - Όρτα (71' Όρτα), Έσε - Μασούρας, Μαρτίνς (71' Καμπράλ) - Γιόβετιτς, Ελ Καμπί (58' Ελ Αραμπί)