Από τη στιγμή που η χρονιά έφτασε στο τελευταίο της και πιο κρίσιμο κομμάτι, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ξεκάθαρος απέναντι στους ποδοσφαιριστές του. Ο Βάσκος τεχνικός μπορεί να έχει βρει την “καλή” του 12άδα, 13άδα παικτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποκλείσει κανέναν από τη διεκδίκηση θέσης, ρόλου και χρόνου στα πλάνα του. Το αντίθετο, οι προκλήσεις που βάζει είναι καθημερινές. Και το σημερινό παιχνίδι στη Λαμία (17:00), είναι μία από τις μεγαλύτερες. Κυρίως, λόγω των επιλογών.

 Μπορεί κάποιος να πει ότι ο Μεντιλίμπαρ ρισκάρει με την απόφαση να κατέβει ο Ολυμπιακός, σε ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι των Play offs, χωρίς τους Ποντένσε (τιμωρημένος), Φορτούνη, Κάρμο, Τσικίνιο. Αλλά για τον προπονητή των Πειραιωτών, αυτό είναι μια δήλωση που έχει μεγαλύτερη αξία. Καθώς με αυτή του την απόφαση, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο υπόλοιπο ρόστερ: Οποιος θέλει περισσότερο χρόνο, ήρθε η ώρα να δείξει ότι το αξίζει


Το μήνυμα εμπιστοσύνης του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Μεντιλίμπαρ δεν άφησε περιθώρια για το τι έχει στο μυαλό του στην προπόνηση του Σαββάτου. Κανείς από τους Φορτούνη, Κάρμο και Τσικίνιο δεν προπονήθηκε στο 100%. Το τεχνικό επιτελείο αποφάσισε ότι πρέπει να τους προφυλάξει, από τη στιγμή που παίζουν συνεχώς και μπροστά τους υπάρχει ο πρώτος “τελικός” με τη Φενέρμπαχτσε. Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μπορούν να βοηθήσουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ζέλσον, ο Ναβάρο, ο Μπιανκόν, ο Βέζο, ο Καμπράλ, ο Αμπι. Παίκτες από τους οποίους ο Μεντιλίμπαρ περιμένει να βγουν μπροστά και να δώσουν λύσεις. Και νίκες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού για ακόμη μία φορά δεν έδειξε τι έχει στο μυαλό του. Δεν έκανε την παραμικρή δοκιμή στο Ρέντη. Δεν μίλησε σε κανέναν. Εδειξε βίντεο από παιχνίδια της Λαμίας και αρκέστηκε να επαναλάβει ότι “...το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό, κάνει λάθος. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι και πρέπει να νικήσουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είστε όλοι καλοί παίκτες και σας έχω εμπιστοσύνη. Πρέπει να νικήσουμε”.


Η 11αδα-μυστήριο του Ολυμπιακού

Εχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με παρόμοιο σχηματισμό, όπως και κόντρα στον Αρη, αλλά με πολλά νέα πρόσωπα. Ετσι, δεν αποκλείεται να δούμε άμυνα με Κίνι, Μπιανκόν, Αμπι και Ρίτσαρντς. Μεσαία γραμμή με Εσε, Ορτα, με τον Στέβαν Γιόβετιτς στο αρχικό σχήμα και σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ, με τους δύο εκ των Μασούρα, Ζέλσον και Καμπράλ στα δύο άκρα. Ερωτηματικό παραμένει ο σέντερ φορ, καθώς ο Ελ Κααμπί είναι στην αποστολή, αλλά σε αυτήν βρίσκονται και οι Ναβάρο, Ελ Αραμπί.

Οσο για το ποιος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια; Αυτή την περίοδο είναι ξεκάθαρο πως ο Κωνσταντής Τζολάκης είναι ο βασικός γκολκίπερ στα σχέδια του Μεντιλίμπαρ. Αλλά ο Βάσκος τεχνικός έχει στο μυαλό του και τον Πασχαλάκη, καθώς θέλει να τον διατηρήσει ενεργό. Το τι μέλλει γενέσθαι, θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.