Με την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της “διαβολομβδομάδας” που προηγήθηκε, ολοκληρώνεται απόψε ένα “καυτό” επταήμερο στα playoffs της Super League με τους προβολείς του ενδιαφέροντος να στρέφονται κυρίως στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην “Opap Arena”.

Λίγα 24ωρα μετά την ήττα της στο “Απόστολος Νικολαΐδης” από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ θα υποδεχτεί την ομάδα που την προσπέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ως μεγάλο της όπλο την μικρή σε διάρκεια, αλλά εξαιρετικά ισχυρή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που επέστρεψε στα “πάτρια εδάφη” της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ έχει... μονόπλευρη παράδοση

Για λόγους που παραπέμπουν ακόμη και στη… μεταφυσική του ποδοσφαίρου, οι επισκέψεις του “Δικέφαλου του Βορρά” στην νεόκτιστη “Αγιά Σοφιά” τείνουν να εξελιχτούν σε εφιάλτη με τους Θεσσαλονικείς, όχι μόνο να χάνουν με κάτω τα χέρια από τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά να διασύρονται αγωνιστικά ανεξαρτήτως σκορ.

H πρώτη επίσκεψη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2022, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί και το τελικό 2-0 να χαρακτηρίζεται άκρως κολακευτικό για την τραγική εμφάνιση των φιλοξενούμενων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cnzihtzcr2pl)

Στις 26 Απριλίου 2023, το τελικό σκορ κατέγραψε στο ακέραιο την τεράστια διαφορά των δύο μονομάχων με την “Ένωση” να διαλύει σε ρυθμούς περιπάτου τον ΠΑΟΚ με 4-0 για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cs6yndaeloxd)

Και φέτος στις 30 Οκτωβρίου 2023 για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League, άλλο ένα άνετο και χαλαρό 2-0 για τους γηπεδούχους σε μια βραδιά που ακόμη και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δέχτηκε σκληρή κριτική για την άθλια εικόνα της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwm1fr6yz67t)

Τρία παιχνίδια, τρεις “κιτρινόμαυρες” νίκες, ισάριθμα “μαυρόασπρα” βατερλό. Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να εμφανίσει απόψε στην… καταραμένη (για τον ίδιο) Νέα Φιλαδέλφεια έναν πιο ανταγωνιστικό εαυτό; Αν τα καταφέρει θα έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

"Πρόβα τελικού" ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό

Τεράστιο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η άνοδος του Παναθηναϊκού στο “Κλεάνθης Βικελίδης” σε μια “πρόβα” του φετινού τελικού του κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον γηπεδούχο Άρη.
Αν και το βαθμολογικό ενδιαφέρον μοιάζει μονόπλευρο, οι Θεσσαλονικείς του Άκη Μάντζιου θα θέλουν δεδομένα να στείλουν ένα μήνυμα ανωτερότητας ενόψει του παιχνιδιού της 19ης Μαΐου, ενώ ο Φατίχ Τερίμ ούτε που θέλει να σκέφτεται ότι οι δικοί του ποδοσφαιριστές θα πετάξουν στα σκουπίδια την τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ.

Καιροφυλαχτεί στη γωνία ο Ολυμπιακός... αν δεν την πατήσει

Η ομάδα που… παραμονεύει για να τα εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των αντιπάλων της που προπορεύονται στη βαθμολογία της Super League είναι ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν θεωρητικά το πιο βατό έργο από τους διεκδικητές του τίτλου, καθώς αντιμετωπίζουν στο “Αθανάσιος Διάκος” τη Λαμία και γνωρίζουν ότι αν φτάσουν στη νίκη δεδομένα θα αποκομίσουν σημαντικά βαθμολογικά οφέλη.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πάντως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του, αντιλαμβανόμενος ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποτίμησης της δυσκολίας του, τέσσερις μόλις μέρες πριν από τον ιστορικό πρώτο προημιτελικό με τη Φενερμπαχτσέ για το Europa Conference League. Είναι, άλλωστε, ακόμη νωπές οι μνήμες από το φετινό πατατράκ των Πειραιωτών στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy58no9j4uax)

Οι μεταδόσεις των αγώνων των playoffs της Super League

17.00 Λαμία Ολυμπιακός Cosmote Sport 1
19.30
Άρης Παναθηναϊκός Novasports Prime
20.30
ΑΕΚ ΠΑΟΚ Cosmote Sport 1

Η βαθμολογία των playoffs της Super League

1. ΠΑΟΚ 66
2. ΑΕΚ 65
3. Παναθηναϊκός 62
4. Ολυμπιακός 60
5. Άρης 48
6. Λαμία 34