Στην Ελλάδα μπορεί τον τελευταίο μήνα να βλέπουμε τα παιχνίδια της Super League να διεξάγονται σε σχεδόν αψεγάδιαστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, στη Λατινική Αμερική ωστόσο το πρόβλημα της καταπολέμησης της ωμής βίας παραμένει εδώ και δεκαετίες άλυτο.

Τελευταίο “αιματοβαμμένο” κρούσμα αυτό που συνέβη στο φινάλε της αναμέτρησης της Ροσάριο Σεντράλ με την Πενιαρόλ για το Copa Libertadores, όταν ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας, Μάξι Ολιβέρα, δέχθηκε πέτρα στο πρόσωπο από οπαδούς των γηπεδούχων. Παρά το γεγονός ότι οι Αργεντινοί επικράτησαν των Ουρουγουανών με 1-0 (χάρη σε γκολ του Κιντάνα) το εξαγριωμένο πλήθος τα είχε με τους φιλοξενούμενους, θεωρώντας ότι οι παίκτες της Πενιαρόλ τους προκαλούσαν σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Τον σημάδεψαν με πέτρα από την εξέδρα!

Λίγο πριν φύγουν λοιπόν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια οι παίκτες της Πενιαρόλ δέχτηκαν “βροχή” αντικειμένων με αποτέλεσμα ο Ολιβέρα να δεχτεί πέτρα στο πρόσωπο!

Η Πενιαρόλ, μάλιστα, δημοσίευσε λίγες ώρες μετά το συμβάν, το τραύμα του ποδοσφαιριστή, όπως και φωτογραφία της πέτρας που τον χτύπησε. Ο Ολιβέρα διεκομίσθη στο νοσοκομείο για ράμματα, ενώ οι εξετάσεις του ήταν καθαρές και πήρε εξιτήριο, παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο δεν αισθανόταν καλά από το χτύπημα και λιποθύμησε στα αποδυτήρια.



Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από τοπικά μέσα, η έκθεση των ανθρώπων της CONMEBOL (Ομοσπονδία Νότιας Αμερικής) είναι καταδικαστική για τη Ροσάριο Σεντράλ που πρόκειται να τιμωρηθεί με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, όπως και με μερικό κλείσιμο της εξέδρας για αρκετά παιχνίδια.