Σε φάση... Μπομπ Μάρλεϊ βρέθηκε οπαδός της Ναούτικο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Σπορτ Ρεσίφε για το πρωτάθλημα Περναμπουκάνο της Βραζιλίας και ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ 2-0. Ο τύπος μπήκε στο γήπεδο... χαλαρουΐτας, κάνοντας την τσάρκα του και καπνίζοντας μαριχουάνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αργούν χαρακτηριστικά να τον πλησιάσουν. 

Βραζιλία: Το... ξανάκανε πριν τις συγκρούσεις 



Έξι λεπτά αργότερα, ο παλίκαρος με το άφρο μαλλί έκανε νέα έφοδο, αφού μάλλον είχε πιάσει τόπο η μαριχουάνα, και πλησίασε τον Ντανίλο Μπελάο, το δεξιό ακραίο μπακ της Ναούτικο, προκειμένου να τον αγκαλιάσει. Ο τελευταίος αντιστάθηκε αμέσως και απομακρύνθηκε, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν. Ήταν η αρχή των επεισοδίων που θα επακολουθούσαν. 



Αφού η Ναούτικο βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 από το 66', οι οπαδοί της στις κερκίδες ήταν καζάνι που σιγόβραζε. Όταν το καπάκι πετάχτηκε από την πίεση, ακολούθησε σύγκρουση με τους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού, βόμβες κρότου-λάμψης και ρόπαλα για να επιβάλουν το νόμο τους.