Ο Λούκα Ντόντσιτς οδηγεί τους Ντάλας Μάβερικς ξανά σε μεγάλες μέρες με τον Σλοβένο να είναι ένα από τα πρόσωπα του NBA και υποψήφιος για το φετινό βραβείο του MVP της σεζόν. Οι αριθμοί του είναι ασύλληπτοι πλησιάζοντας μέσο όρο triple-double (34,0 πόντους, 9,1 ριμπάουντ, 9,8 ασίστ και 1,5 κλεψίματα) ενώ οι "Μαβς" βρίσκονται στην 5η θέση της Δυτικής Περιφέρειας και κρατούν στα χέρια τους την απευθείας συμμετοχή στα Playoffs αποφεύγοντας τη διαδικασία των Play-In. 

Γιατί ο Ντόντσιτς μπορεί να υπογράψει το 2025 το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας του NBA

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύατα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Σλοβένος σούπερ σταρ αναμένεται να υπογράψει το 2025 το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας του NBA. Και υπάρχει συγκεκριμένη εξήγηση για το λόγο που μπορεί να υπογράψει τη super max επέκταση το 2025 και όχι νωρίτερα.

Για να υπογράψει κάποιος λοιπόν, super max συμβόλαιο, πρέπει να έχει συμπληρώσει επταετία στον "μαγικό κόσμο" και η φετινή είναι η έκτη του Σλοβένου. Παράλληλα, ο Ντόντσιτς χρειάζεται να βγει μέλος μιας εκ των κορυφαίων τριών του NBA για να συμπληρώνει όλα τα "τικ" των προδιαγραφών που απαιτούνται για να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας, κάτι που φυσικά μοιάζει απόλυτα βέβαιο.

Αυτή τη στιγμή ο Λούκα Ντόντσιτς λαμβάνει ένα συμβόλαιο που του αποφέρει περίπου 40.000.000 δολάρια ετησίως και τον φέρνει στην 16η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων του NBA. 

Εφόσον όλα κυλήσουν ομάλα και σε κάτι παραπάνω από έναν χρόνο από τώρα υπογράψει τη supermax επέκταση, ο ετήσιος μισθός του θα φτάνει ποσά της τάξης των 70.000.000 δολαρίων. Συνολικά, η πενταετής επέκταση του συμβολαίου του θα περιλαμβάνει συνολικά μισθολογικά κέρδη της τάξεως των 346.000.000 δολαρίων κάτι που ασφαλώς θα αποτελεί το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ιστορίας του NBA.