Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήγαινε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για να βάλει φωτιά στη La Liga με την Μπαρτσελόνα να έχει μειώσει την ψαλίδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο -5. Παρ' όλα αυτά με τον Ροντρίγκο απόλυτο πρωταγωνιστή, οι Μαδριλένοι του Κάρλο Αντσελότι πήραν τη νίκη με 2-0 και αύξησαν εκ νέου το προβάδισμά τους στην κορυφή της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στο +8 από τους "Μπλαουγκράνα" του Τσάβι. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει για την ώρα στην τέταρτη θέση και περιμένει την έκβαση της αναμέτρησης Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης (1/4) που κλείνει το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής.

Ο Ροντρίγκο ηγήθηκε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και καθάρισε την Μπιλμπάο με δύο αντεπιθέσεις

Η Ρεάλ Μαδρίτης προηγήθηκε από το 8ο λεπτό της αναμέτρησης χάρη σε ένα πανέμορφο γκολ του Ροντρίγκο ο οποίος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε μόνος του αντεπίθεση των "Μερένχες". Οι γηπεδούχοι του Αντσελότι δεν είχαν κάποιο καταιγιστικό ρυθμό στο παιχνίδι τους τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, αλλά παρ' όλα αυτά είχαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με τον Βαλβέρδε να βλέπει τον Αγκιρεθαμπάλα να τον σταματά με δύσκολη επέμβαση.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε ασφαλώς μεγαλύτερη ένταση και καλύτερο ρυθμό. Η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Μπραχίμ Ντίαζ, η Μπιλμπάο απάντησε με τον Λούνιν να σταματά μονοκόμματο σουτ του Γουίλιαμς ενώ ο Ντίαζ είχε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σκάρτο οκτάλεπτο. 

Τότε πραγματοποίησε τις πρώτες μαζεμένες αλλαγές του ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε καθώς οι Βάσκοι είχαν "αναζωογονηθεί" στο χώρο του άξονα με φρέσκα πόδια. Η Ρεάλ είχε μαζευτεί περισσότερο κλείνοντας τις αποστάσεις των γραμμών της, με τον Αντσελότι να θέλει εμφανώς να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτή η τακτική απέδωσε εκ του αποτελέσματος καθώς οι επιθετικές μεταβάσεις αυξάνονταν συνεχώς και στο 74' ο Ροντρίγκο βρήκε και δεύτερο προσωπικό γκολ! 

Το δεύτερο τέρμα της Ρεάλ "έκοψε τα φτερά" των φιλοξενούμενων με το παιχνίδι να λήγει με 2-0, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στις δύο εστίες στα τελευταία λεπτά. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Έντερ Μιλιτάο μετά από απουσία 7 μηνών με το κοινό να χειροκροτεί τον Βραζιλιάνο σε κάθε του επαφή με την μπάλα!