Μπαρτσελόνα και Μίλαν πήραν σημαντικές νίκες που τις κρατούν στη δεύτερη θέση σε La Liga και Serie A, αντίστοιχα. Το συναρπαστικότερο παιχνίδι της ημέρας, όμως, ήταν για την Premier League καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ σε φινάλε-θρίλερ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι οι "Κόκκινοι Διάβολοι" μένουν πολύ πίσω στη μάχη της τετράδας, εκεί όπου επέστρεψε η Άστον Βίλα μετά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Γουλβς. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας το γεγονός ότι έσπασε στην Ολλανδία το εντυπωσιακό αήττητο της Αϊντχόφεν που κρατούσε από τον Ιανουάριο του 2023!

Premier League: "Θεία Δίκη" στο Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με φινάλε θρίλερ, παρέμεινε τετράδα η Άστον Βίλα

Απίστευτο φινάλε είχε το παιχνίδι της Μπρέντφορντ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 και τα γκολ να μπαίνουν στις καθυστερήσεις. Ο Μέισον Μάουντ στο 90+6 έμοιαζε να δίνει ένα ανέλπιστο διπλό στους "Κόκκινους Διάβολους" όμως ο Άγιερ ισοφάρισε στην αμέσως επόμενη φάση για τις "Μέλισσες". Η Μπρέντφορντ είχε τρία δοκάρια στην αναμέτρηση και σπατάλησε κι άλλες ευκαιρίες με το γκολ του Δανού κεντρικού αμυντικού να έρχεται ως "Θεία Δίκη" για την προσπάθειά τους. Με αυτό το βαθμό η Γιουνάιτεντ χάνει την επαφή της με την τετράδα ενώ η ομάδα του Τόμας Φρανκ είναι στο +5 από την "επικίνδυνη ζώνη" και τις Νότιγχαμ, Λούτον.

Νωρίτερα το απόγευμα, η Άστον Βίλα πήρε μια "επαγγελματική" νίκη απέναντι στη Γουλβς με 2-0 χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της. Η γκολάρα του Ντιαμπί στο 36' και το περίεργο γκολ του Κόνσα στο 65' χάρισαν το τρίποντο στην ομάδα του Ουνάι Έμερι η οποία ανέκτησε τη θέση της στην τετράδα της Premier League, την οποία είχε πάρει προσωρινά η Τότεναμ μετά τη νίκη της με ανατροπή κόντρα στην Λούτον.

La Liga: Μαγική ασίστ του Ζοάο Φέλιξ για τον Ραφίνια χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα - Σπουδαίο διπλό για τη Σεβίλλη

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να αγχώθηκε κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Λας Πάλμας (οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 24'), όμως εν τέλει επικράτησε χάρη στην κεφαλιά του Ραφίνια στο 59' μετά από μια εκπληκτική έμπνευση του φανταστικού Ζοάο Φέλιξ ο οποίος είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 σπαταλώντας την σε κενή εστία (δοκάρι είχε και ο Λεβαντόφσκι). Κάπως έτσι οι "Μπλαουγκράνα" αύξησαν το προβάδισμά τους στη δεύτερη θέση από την συμπατριώτισσα Τζιρόνα και μείωσαν προσωρινά στο -5 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης που αγωνίζεται την Κυριακή κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Σεβίλλη πήρε τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της Χετάφε με γκολ του "αειθαλή" Σέρχιο Ράμος και ξέφυγε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, εκεί όπου βρίσκεται η Κάντιθ με 25 βαθμούς (Γρανάδα με 14 και Αλμερία με 13 θεωρούνται ήδη "πεσμένες"). Από την άλλη πλευρά η Βαλένθια δεν γύρισε καλά μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων και αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με 0-0 κόντρα στην Μαγιόρκα χάνοντας έτσι έδαφος στη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απίθανες ευκαιρίες έχασαν οι "Νυχτερίδες" στο φινάλε.

Τα αποτελέσματα της La Liga (30/3)

  • Χετάφε - Σεβίλλη 0-1 (Σέρχιο Ράμος 5')
  • Αλμερία - Οσασούνα 0-3 (Αρνάιθ 2', Μπούντιμιρ 9', Μουνιόθ 61')
  • Βαλένθια - Μαγιόρκα 0-0
  • Μπαρτσελόνα - Λας Πάλμας 1-0 (Ραφίνια 59')

Serie A: Η Μίλαν γκρεμίζει τα όνειρα της Φιορεντίνα για Ευρώπη, κερδισμένες Αταλάντα και Λάτσιο

Η Μίλαν ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στην Φιορεντίνα με 1-2 και όλα τα γκολ της αναμέτρησης να μπαίνουν μέσα σε ένα εξάλεπτο. Ο Λόφτους-Τσικ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 47', ο Ντάνκαν ισοφάρισε στο 50' και ο Λεάο έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του στο 53' με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελικό σφύριγμα του Μαρέσκα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d07f08nbwqzl)

Κάπως έτσι η Μίλαν άνοιξε τη διαφορά της στη δεύτερη θέση από τη Γιουβέντους ενώ η Φιορεντίνα έχασε τεράστιο έδαφος στη μάχη της 7ης θέσης με τη Λάτσιο του Χρήστου Μανδά να βρίσκεται εκεί μετά τη νίκη της κόντρα στους "Μπιανκονέρι" ενώ η Αταλάντα ανέβηκε στην 6η θέση μετά το εντυπωσιακό διπλό της στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" κόντρα στην Νάπολι.

Τα αποτελέσματα της Serie A (30/3)

  • Νάπολι - Αταλάντα 0-3 (Μίραντσουκ 26', Σκαμάκα 45', Κοοπμάινερς 88')
  • Τζένοα - Φροζινόνε 1-1 (Γκούντμουντσον 30' - Ρέινιερ 36')
  • Τορίνο - Μόντσα 1-0 (Σανάμπρια πεν. 69')
  • Λάτσιο - Γιουβέντους 1-0 (Μάρουσιτς 90+3')
  • Φιορεντίνα - Μίλαν 1-2 (Ντάνκαν 50' - Λόφτους Τσικ 47', Λεάο 53')
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d078jna912ft) Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d078f0n1jx9d)

Eredivisie: Η εντυπωσιακή Ναϊμέγκεν οδήγησε στην πρώτη ήττα της Αϊντχόφεν από τον Ιανουάριο του 2023!

Τεράστια είδηση υπήρξε και στην Ολλανδία καθώς μία εκ των μοναδικών αήττητων ομάδων της φετινής σεζόν γνώρισε την πρώτη της ήττα. Η Αϊντχόφεν αγνοούσε τί θα πει ήττα στην Eredivisie από τον Ιανουάριο του 2023, όμως η ομάδα-έκπληξη της χρονιάς, Ναϊμέγκεν, ήρθε να της θυμίσει και αυτό το συναίσθημα με τον Σίλεσεν να κάνει σπουδαία εμφάνιση βγαλμένη από το παρελθόν του στον Άγιαξ. 

Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε με τον Μπακαγιόκο στο 20' όμως ένας ακόμη γερόλυκος και πρώην του Άγιαξ, ο Λας Σένε, ισοφάρισε με πέναλτι πριν βγει το ημίχρονο. Ο 20χρονος Ιάπωνας, Σάνο, και ο Σίλα Σο έβαλαν τα υπόλοιπα τέρματα της αναμέτρησης για την Ναϊμέγκεν η οποία μάλιστα είναι και φιναλίστ του Κυπέλλου στην Ολλανδία με τον τελικό κόντρα στη Φέγενορντ να είναι προγραμματισμένος για τις 21 του Απρίλη στο "Ντε Κάιπ" του Ρότερνταμ.