Τρία χρόνια ήταν... πολλά! Η Αταλάντα μετά το 2021 έφυγε για πρώτη φορά με το διπλό από το "Ντιέγκο Μαραντόνα" πανηγυρίζοντας σπουδαία νίκη με 3-0 επί της Νάπολι για την 30η αγωνιστική της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί, έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο μέρος που προηγήθηκαν με 0-2 ενώ το... κερασάκι στην τούρτα για τον θρίαμβο ήρθε στο 88ο λεπτό. Με τη νίκη της αυτή η Αταλάντα που βρίσκεται στην έκτη θέση αύξησε τη διαφορά της στους πέντε βαθμούς (50β.) από τους "παρτενοπέι" οι οποίοι από περυσινοί πρωταθλήτές Ιταλίας τη φετινή χρονιά με τη παρουσία τους κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός Ευρώπης.

"Άλωσε" το Ντιέγκο Μαραντόνα η Αταλάντα που υπέταξε τη Νάπολι

Η Αταλάντα μπήκε αρκετά ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα ενώ βρέθηκε μια... ανάσα από το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Μίραντσουκ  ο οποίος έπειτα από εξαιρετική κάθετη μπαλιά, πλάσαρε όμως η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0734vfvzswh)
Η Νάπολι προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της και να επιβάλλει τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή της μπάλας όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά διαβασμένοι και η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο 26ο λεπτό όπου και άνοιξαν λογαριασμό στο ματς. Έπειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έμεινε "ζωντανή" στην περιοχή και ο Μίραντσουκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0737ue7v1m1)
Σαν να μην έφτανε το... σοκ του πρώτου γκολ για τους γηπεδούχους είδαν την Αταλάντα να διπλασιάζει τα τέρματα της 45ο λεπτό με αποτέλεσμα να βρεθούν από... νωρίς με την πλάτη στον τείχο. Οι φιλοξενούμενοι αφού πίεσαν και έκλεψαν τη μπάλα, έφυγαν στην κόντρα και με φοβερό σουτ του Σκαμάκα έκαναν το 0-2 και πήγαν στα αποδυτήρια με... αέρα δυο τερμάτων βάζοντας δύσκολα στους "παρτενοπέι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d073i8b30rl5)
H Nάπολι γνωρίζοντας ότι έχει να ανέβει ένα... βουνό, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στοχο να βρει ένα γρήγορο γκολ για να μπει ξανά στο... ματς. Είχε τεράστια ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 στο 55ο λεπτό όμως η μπάλα της έπαιξε άσχημο... παιχνίδι και κατέληξε δυο φορές μέσα σε ένα λεπτό στο δοκάρι, αρχικά σε σουτ και στη συνέχεια σε πλασέ που κόντραρε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d073wkrqscd5)
Οι γηπεδούχοι πίεζαν αρκετά ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν τους χώρους που θα ήθελαν απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντικά Αταλάντα που είχε κάνει τη... δουλειά στο πρώτο μέρος και στόχος της ήταν να διαφυλάξει το υπέρ της αποτέλεσμα. Μάλιστα, η Νάπολι δέχτηκε το... τελειωτικό χτύπημα στο 88ο λεπτό με τον Κοπμεϊνερς ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d074isbj0j2p)

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Ζεσούς, Ρούι, Ανγκισά (75' Σιμεόνε), Λομπότκα, Τραορέ (46' Ζιελίνσκι), Πολιτάνο (68' Λίντστρεμ), Όσιμεν, Ρασπαντόρι (46' Ενγκόνγκ)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Καρνεσέκι, Σκαλβίνι (72' Τολόι), Χίεν, Κολάσινατς (67' Τζιμσίτι), Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Έντερσον, Τζαπακόστα (60' Ρουτζέρι), Πάσαλιτς (61' Κοπμάινερς), Μιραντσούκ, Σκαμάκα (61' Λούκμαν)


Έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού πριν τη σέντρα οι παίκτες της Νάπολι

Σε μια συμβολική κίνηση θέλοντας να στείλει μήνυμα κατά του ρατσισμού προχώρησε η Νάπολι πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού μετά την απαλλαγή του Φραντσέσκο Ατσέρμπι για τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Ζουάν Ζεσούς. Οι "παρτενοπέι" δεν έκατσαν με... σταυρωμένα τα χέρια θέλοντας να συμπαρασταθούν στον συμπαίκτη τους.

Συγκεκριμένα, πριν από τη σέντρα που είναι πάντα οι παίκτες των δυο ομάδων παραταγμένοι όρθιοι, οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι γονάτισαν στο χορτάρι στην ώρα της ανάκρουσης του ύμνου της Serie A θέλοντας να στείλουν μήνυμα κατά των διακρίσεων ενώ συμμετείχαν και όλοι οι αναπληρωματικοί παίκτες από τον πάγκο που γονάτισαν και αυτοί με τη σειρά τους δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη τους στον συμπαίκτη τους.

napoli-atalant