Η δεύτερη της Primeira Liga Μπενφίκα υποδέχθηκε στο "Λούζ" την ουραγό Σάβες για την 27η αγωνιστική και το παιχνίδι αποδείχθηκε μία παράσταση για τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ούγκο Σόουζα, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι, τα δύο, μάλιστα, μαζεμένα. Οι "αετοί", ωστόσο, κατάφεραν να νικήσουν 1-0 και να φτάσουν τους 67 βαθμούς, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ που "χρωστάει" ματς, ενώ η Σάβες έμεινε στους 19, δύο λιγότερους από την προτελευταία Βιζέλα και τέσσερις από τη 16η θέση, που σηματοδοτεί σωτηρία. 

Μπενφίκα-Σάβες: Απέκρουσε και τον... διαιτητή

Ο Σόουζα απέκρουσε στο 26' ένα... χλιαρό σουτ του Άνχελ ντι Μαρία στα δεξιάά του, ενώ 40 λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι, αλλά την ευθύνη πήρε ο Αρτούρ Καμπράλ. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος φορ είδε την εκτέλεσή του, στην ίδια μεριά με το πρώτο χτύπημα, να αποκρούεται από το συνομήλικό του και συμπατριώτη του γκολκίπερ, όμως ο διαιτητής σφύριξε επανάληψη. Αυτό, μάλιστα, δεν έγινε με υπαιτιότητα του Σόουζα αλλά διότι τέσσερις (!) παίκτες της Σάβες μπήκαν στην περιοχή πριν σουτάρει. 

Resumo: Benfica 1-0 Chaves (Liga 23/24 #27)



Ο Καμπράλ προσπάθησε ξανά, σούταρε πάλι χαμηλά και δεξιά, αλλά ο Σόουζα έπεσε επίσης σωστά και έδιωξε. 

Δεν μπορούσε, παρ' όλα αυτά, να κάνει κάτι παρόμοιο στην οπίσθια κεφαλιά του Ζοάο Νέβες έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντι Μαρία.