Βγήκαν, από τα παιχνίδια των 19:45 της Πέμπτης, 14 Μαρτίου, οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Europa League. Η Μίλαν, που νίκησε 3-1 τη Σλάβια στην Πράγα μετά το 4-2 του Μιλάνου, η Γουέστ Χαμ, που συνέτριψε 5-0 τη Φράιμπουργκ στο Λονδίνο ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 στο πρώτο ματς, η Μαρσέιγ, που κράτησε το προβάδισμα του δικόύ της 4-0 χάνοντας 3-1 από τη Βιγιαρεάλ στη Βαλένθια, και η Μπενφίκα, που πέρασε από τη Γλασκώβη νικώντας 1-0 τους Ρέιντζερς μετά το 2-2 της περασμένης εβδομάδας στη Λισαβόνα, είναι οι τέσσερις που επικράτησαν. 

Europa League: Απλά τα πράγματα για τη Μίλαν


Η Μίλαν με τις φανταχτερές φανέλες μπορεί να βρήκε στο 90' με τον Κρίστιαν Πούλισικ απέναντι στη Σλάβια Πράγας των 10 παικτών το γκολ που την έφερε στο 4-2, αλλά αν οι Τσέχοι είχαν ελπίδες ανατροπής, αυτές αποδείχθηκαν φρούδες από νωρίς. 

Το όνειρο στην πρωτεύουσα της Τσεχίας τελείωσε από πολύ νωρίς και δεν επρόκειτο καν για γκολ. Μόλις στο 20', ο Τόμας Χόλες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον αρχηγό της Μίλαν, Νταβίντε Καντάμπρια, αφού ο διαιτητής ήλεγξε τη φάση στον VAR. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztowjx050i9)

Αν ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο να μπει στο κόλπο της πρόκρισης η Σλάβια, από εκείνη τη στιγμή και μετά κατέστη... κατάχλωμο και σε ένα τετράλεπτο, από το 33' έως το 36', έγινε εντελώς αδύνατον. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztp03ydez5l)

Ο Πούλισικ το... ξανάκανε, πάλι ύστερα από πάσα του Ραφαέλ Λεάο, στο 33', ενώ στο 36' ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ σκόραρε ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του, ύστερα από πάσα του Τεό Ερναντές. 

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Λεάο, που δικαιούτο ένα γκολ. 

Η Σλάβια πέτυχε ένα γκολ πραγματικής τιμής, με τον Τζούρασεκ στο 84'. 

Europa League: "Κατηφόρισε" το "London Stadium", λύγισε η Φράιμπουργκ 

Αναδείχθηκε εισέτι ότι οι έδρες των αγγλικών ομάδων, ειδικά σε ρεβάνς διπλών παιχνιδιών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είναι από τις πλέον "κατηφορικές" στην Ευρώπη. Η Γουέστ Χαμ έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από το Φράιμπουργκ και αυτό έκανε ήδη από το πρώτο ημίχρονο, συντρίβοντας τους Γερμανούς 5-0 και κάνοντας για χιλιάδες Γερμανούς το ταξίδι στο Λονδίνο εφιαλτικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztobwgrg1w1)

Πολύ νωρίς, μόλις στο 9', οι Λονδρέζοι έθεσαν βάσεις πρόκρισης με τον Λούκας Πακετά και στο 32' έφτασαν σε σκορ πρόκρισης με τον Τζάροντ Μπόουεν. Στο 52' ο Άαρον Κρέσγουελ έδωσε αίσθηση πάρτι στο παιχνίδι, ενώ ο Μοχάμεντ Κούντους έβαλε τις δικές του πινελιές, στο 77' με απίστευτο σόλο και το 85'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztp79y1d9yx)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztpmn6uz5pt)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztqco6iss7l)


Πλησίασε στο θαύμα η Βιγιαρεάλ, πέρασε η Μαρσέιγ

Το 4-0 υπέρ της Μαρσέιγ από το πρώτο παιχνίδι του "Βελοντρόμ" έμοιαζε απλησίαστο, αλλά η Βιγιαρεάλ ουδόλως παράτησε τις αμυδρές πιθανότητές της και πλησίασε να πετύχει ένα πραγματικό θαύμα. 

Συγκεκριμένα, οι Ισπανοί, που είναι πολύ φορμαρισμένοι αυτήν την περίοδο, προηγήθηκαν 3-0 και μέχρι το 90+5', που ο Κλάους σκόραρε το "φτου ξελευτερία" γκολ της Μαρσέιγ, βρίσκονταν στο κόλπο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztpxjathv6p)

Η Βιγιαρεάλ δεν είχε ξεσπάσματα και έψαξε την ανατροπή μεθοδικά. Ο Καπούε στο 32' την έβαλε θεωρητικά σε μια εμβέλεια υπαρκτού, ενώ ήταν ο Σόρλοθ στο 48' που μετέτρεψε την ελπίδα σε πιθανότητες. 

Στο 86', ο Μοσκέρα πέτυχε το τρίτο, αλλά στην απέλπιδα προσπάθεια ήταν η Μαρσέιγ που βρήκε το γκολ της πρόκρισης.


Οι "αετοί" εκμεταλλεύτηκαν τη σκωτσέζικη αφέλεια


Ένας από τους πιο βέβαιους τρόπους για να σκοράρεις είναι από κόρνερ του αντιπάλου και αυτό αποδείχθηκε στο παιχνίδι της Γλασκώβης, μεταξύ Ρέιντζερς και Μπενφίκα, το οποίο επρόκειτο να κριθεί σε μία φάση. 

Οι Σκωτσέζοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα μετά το 2-2 του πρώτου ματς, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε, μια και η Μπενφίκα πήρε με σκορ 1-0 την πρόκριση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztq9ko67kzd)

Οι Ρέιντζερς είχαν κόρνερ, ο Άνχελ ντι Μαρία διείδε αλλαγή κατοχής, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με μια θαυμάσια κεφαλιά βρήκε τον Ράφα Σίλβα που, ύστερα από κούρσα 20 μέτρων με την μπάλα στα πόδια, πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.