Σε ανύποπτο χρόνο γράφτηκε Ιστορία στη Euroleague, αφού στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Άλμπα Βερολίνου, 103-68, για την 32η αγωνιστική, ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις έβαλε 50 πόντους και έσπασε το ρεκόρ παραγωγικότητας στη διοργάνωση. Μάλιστα, η σύμπτωση είναι διπλή, αφού το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε Αμερικανός παίκτης τουρκικής ομάδας απέναντι σε γερμανική, αφού στις 29 Νοεμβρίου του 2019 ο Σέιν Λάρκιν έβαλε 49, για λογαριασμό της Αναντολού Εφές στην αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου. 


Euroleague: "Μου μυρίζει... τυρινίνη" 


Ο Χέις-Ντέιβις είπε μετά το παιχνίδι ότι του μύριζε... Ντεζούντε, εννοώντας τους 44 πόντους που έβαλε ο Μάρεϊ στη νίκη τα ξημερώματα της Παρασκευής, 29 Μαρτίου, στη νίκη των Ατλάντα Χοκς με τους Μπόστον Σέλτικς κατά την κανονική περίοδο του NBA

Ο Αμερικανός, μάλιστα, βγήκε αλλαγή ενώ δεν είχε κάνει ακόμη το ρεκόρ, με τον κόσμο να φωνάζει στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να τον ξαναβάλει για να το πετύχει. Ο Ντέιβις σούταρε 9 στα 11 δίποντα και 9 στα 15 τρίποντα, με δύο ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος. 



Ο Χέις-Ντέιβις βάρεσε... κανονιές και στο PIR, "γράφοντας" 46, ωστόσο δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, της οποίας προπορεύεται ο Τανόκα Μπέαρντ με 63, που έκανε με τη φανέλα της Ζάλγκιρις Κάουνας επί της Σκίπερ Μπολόνια, στις 22 Ιανουαρίου 2004.