Ο Ολυμπιακός αν και ήταν για 30 λεπτά κατώτερος των περιστάσεων στο Βελιγράδι ειδικά επιθετικά, μεταμορφώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο κάνοντας απίθανο επιμέρους σερί 28-10 και πήρε μια απίθανη νίκη κόντρα στην Παρτιζάν επιστρέφοντας από το -13 με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ήταν συγκλονιστικός, οι Γουόκαπ και Φαλ ήταν συγκινητικοί στο κυνήγι του Πάντερ και πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα περιμένει... δώρο από τη Βίρτους Μπολόνια προκειμένου να μπει ξανά στο κόλπο του πλεονεκτήματος έδρας και την πρώτη τετράδα της Euroleague.

Τα επιθετικά ριμπάουντ της Παρτιζάν πλήγωσαν τον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο 

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διαφορά του Φαλ σε σχέση με Καμπόκλο και Καμίνσκι. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με 2/4 τρίποντα ενώ έδωσαν τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ στους γηπεδούχους. Πρώτο καλάθι εντός ρακέτας ήταν ένα γκολ-φάουλ του Πίτερς στα 3:50' (7-9). Όσο τα ριμπάουντ όμως κατέληγαν διαρκώς σε ασπρόμαυρα χέρια, τόσο αυξάνονταν οι κατοχές της Παρτιζάν η οποία βρήκε ξανά προβάδισμα (11-9) πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ. 

Η αστοχία του Πίτερς ήρθε να κολλήσει στα χαμένα ριμπάουντ και κάπως έτσι οι Σέρβοι βρήκαν και διαφορά τριών κατοχών, με τον Πάντερ να βρίσκει ρυθμό και να χτυπά τον Φαλ από μέση απόσταση. Παρ' όλα αυτά οι ερυθρόλευκοι ήταν τυχεροί καθώς οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε ορισμένα ελεύθερα τρίποντα και κατάφεραν να μειώσουν στο -5 στο τέλος της πρώτης περιόδου, παρά τη χαώδη διαφορά στα ριμπάουντ (13 έναντι μόλις 3).

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε στο τελευταίο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου όσους πόντους δέχθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο της

Ο Μπαρτζώκας βλέποντας το χάσμα στα ριμπάουντ κάλυψε το κενό του τραυματία Πετρούσεφ με τον Λουκ Σίκμα ο οποίος στην άμυνα ζευγάρωνε με τον όχι και τόσο γρήγορο Σμάιλαγκιτς ενώ ο Ράιτ ήταν αντίστοιχα με τον πιο "βαρύ" Κοπρίβιτσα. Ο "Μωυσής" έβαλε μέχρι και τρίποντο, ο Σίκμα περιόρισε τη ζημιά στα ριμπάουντ (πήρε και το πρώτο ερυθρόλευκο επιθετικό) όμως ο πραγματικός game changer του Ολυμπιακού ήταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος χάρη στην επιθετική του άμυνα στον Αβράμοβιτς που έφερε τρία κλεψίματα σε ένα σκάρτο τρίλεπτο (25-23).  

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ρίξουν το ρυθμό της Παρτιζάν με τον Ράιτ να βγάζει επίσης εξαιρετικές άμυνες, ειδικά στις αλλαγές με κοντύτερο αντίπαλο (πόσο μάλλον τον Πάντερ). Όμως στην επίθεση τα πράγματα δεν κυλούσαν το ίδιο καλά καθώς μόνο ο Ράιτ ήταν σταθερή απειλή.

Οι Σέρβοι βρήκαν στο τελευταίο δίλεπτο τους διπλάσιους πόντους από όσους βρήκαν στα προηγούμενα... 8 λεπτά και έκλεισαν το ημίχρονο με +8 (40-32) με τους ερυθρόλευκους να πληρώνουν τα φθηνά λάθη τους (λάθος πάσα Λαρεντζάκη στον αιφνιδιασμό, λάθος πάσα του Γκος στον Ράιτ, διπλό φάουλ από Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ (αντιαθλητικό) που έφερε τέσσερις σέρβικες βολές). 

Το πρόβλημα των χαμένων ριμπάουντ επέστρεψε για τον Ολυμπιακό, μαζί και ο ζεστός Κέβιν Πάντερ

Το πρόβλημα της πρώτης περιόδου επανήλθε καθ' ομοίωση και στην τρίτη με τον Πίτερς να μην μπορεί να τα βάλει πέρα με τον Καμπόκλο κάτω από το καλάθι και την απουσία του Πετρούσεφ να "φωνάζει" καθώς με τον Φαλ να βγαίνει από τη ρακέτα, χανόταν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο. Προφανώς, ούτε το χαμηλό σχήμα με ΜακΚίσικ στο "3" και Παπανικολάου στο "4" ήταν η λύση και έτσι η Παρτιζάν βρήκε το πρώτο της διψήφιο προβάδισμα (48-38).

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν όλη η επίθεση των γηπεδούχων οι οποίοι όμως είχαν βρει τα "κουμπιά" του Ολυμπιακού και στην άμυνα καταφέρνοντας να καταπολεμήσουν όλα τα όπλα του. Μόνο ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και λιγότερο ο Κάνααν μπορούσαν να απειλήσουν για μια αρκετά προβλέψιμη και στατική επίθεση η οποία δεν ήταν τυχαίο ότι είχε σκοράρει μόλις 17, 14 και 15 πόντους ανά περίοδο

Ο κανονικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε απίθανο διπλό με ηγέτη Γουίλιαμς-Γκος

Ο Ολυμπιακός έκανε την εμφάνισή του στη "Stark Arena" με το που ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος να κάνουν απίθανη δουλειά και να οδηγούν σε ένα 12-0 μόλις σε ένα τρίλεπτο το οποίο έφερε τη διαφορά στον πόντο (59-58). Ο "Θωμάς" ειδικά κυνηγούσε παντού τον Πάντερ και πλέον η μπάλα δεν ήταν τόσο ελαφριά με τους Σέρβους να χάνουν ελεύθερα σουτ και τους ερυθρόλευκους να προσπερνάν με καλάθι του Παπανικολάου (61-62) στα 4:18' πριν το φινάλε.

Ένα ακατανόητο άστοχο τρίποντο από το κέντρο και ένα επιθετικό φάουλ του Λαρεντζάκη χάλασαν το μομέντουμ του Ολυμπιακού και η Παρτιζάν ξαναβρήκε τον τρόπο να περάσει μπροστά. Ο Γουόκαπ όμως με κλέψιμο στον Πάντερ και καλάθι στον αιφνιδιασμό έβαλε ξανά μπροστά τους ερυθρόλευκους με τον Λαρεντζάκη να εξιλεώνεται με κερδισμένο επιθετικό φάουλ και δύο βολές (65-68) αλλά και ένα επιθετικό ριμπάουντ που ήρθε σαν "μάνα εξ ουρανού" με το σκορ στο 67-68. 

Ντόζιερ και Καμίνσκι έβαλαν μεγάλα καλάθια όμως o Γουίλιαμς-Γκος έβαλε ξανά τη σφραγίδα του με ασίστ "πάρε-βάλε" για τον Φαλ και δύο εύστοχες βολές για το 69-73. Ο Πάντερ αστόχησε σε τρίποντο, ο Φαλ πήρε το ριμπάουντ και έβαλε και μία βολή για το τελικό 69-74!

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-32, 59-46, 69-74

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης